Verdens beste

Eller Kvæfjordkake som den også blir kalt.

ca. 6 - 8 porsjoner

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Verdens beste

Bunn:

100 g mykt smør
80 g sukker
80 g eggeplommer
100 g hvetemel
4 ss melk
1 ts Dr. Oetker Bakepulver

Marengs:

150 g sukker
120 g eggehviter
3 - 4 ss Dr. Oetker mandelflak med skall

Vaniljekrem:

3 eggeplommer
100 g sukker
2 ss maisstivelse (Maizena)
2 dl helmelk
1 dl fløte
1 Dr. Oetker Vaniljestang

Pynt:

2,5 dl fløte
1 ss melis
6 - 7 ss vaniljekrem (av kremen som er laget)
200 - 300 g jordbær

preparation

Tilberedning

1

Bunn

Pisk smør og sukker til det er lyst og luftig. Dette tar ca 5-6 minutter. Tilsett eggeplommer og melk på lav hastighet. Tilsett hvetemel og bakepulver og miks det til røren er glatt. Ta frem to stekebrett og dekk de med bakepapir. Tegn sirkler på ca 18 cm (bunnene vil flyte utover og bli større) og snu bakepapiret ned så blyanstreken ikke sverter av på kaken. Bruk en palett og stryk ut røren i de to sirklene.

2

Marengs

Pisk eggehvitene og la de skumme litt før du tilsetter 1/3 av sukkeret. Pisk i noen minutter før du tilsetter resten av sukkeret litt etter litt. Pisk godt i mellom hver gang. Blandingen vil nå bli tykk og blank. For å sjekke om marengsen er ferdig kan du ta litt marengs mellom tommel og pekefinger. Hvis du ikke kjenner noen sukkerkorn, så er den ferdig. Pass på å ikke piske for lenge. Ha marengsen over i to sprøyteposer. Dette gjør jeg for å sikre at jeg har ca like mye marengs til begge bunnene. Klipp et skrått snitt nederst på sprøyteposen. Ikke for stort. Sprøyt så marengsen utover kakebunnrøren i et pent mønster. Dryss Dr. Oetker skivede mandler på marengsen.

Stek én og én bunn på 150 °C i cirka 20 minutter. Skru ned varmen på ovnen til 140 °C og stek i cirka 10-12 minutter til. Kjenn på marengsen. Den skal være sprø. La bunnene bli avkjølt før du tar dem av bakepapiret. Bunnene kan lages dagen i forveien, men kaken bør ikke monteres før noen timer før den skal nytes. Pass på å oppbevare bunnene i romtemperatur med litt aluminiumsfolie over hvis du lager de dagen før.

3

Vaniljekrem

Rør eggeplommer og sukker godt sammen i en bolle med en visp. Rør Maizena og 1 dl melk godt sammen i et glass e.l. Ha resten av melken, fløten og frøene fra en vaniljestang i en kjele og kok opp på middels varme. Hell Maizena-blandingen over i eggeblandingen og pisk godt sammen. Når melkeblandingen har fått et oppkok kan du helle dette over eggeblandingen, sakte i en tynn stripe. Rør rundt og ha dette tilbake i kasserollen igjen for et nytt oppkok. Rør hele tiden, og når du merker at kremen begynner å koke/boble seg kan du røre videre i ca. 1-2 minutter. Avkjøl kremen i kjøleskapet med plastfolie over så den ikke snerker seg.

4

Krem

Pisk kremfløte, vaniljesukker og melis til krem, pass på at den ikke blir for stiv. Ha i 6-7 ss vaniljekrem og pisk dette så vidt sammen. Ha kremen over i en sprøytepose.

5

Montering

Legg den ene bunnen med marengsiden ned på et kakefat. Klipp et rett hull nederst på sprøyteposen og sprøyt små topper av krem ytterst rundt hele kaken. Fortsett med en sirkel innenfor, og hele veien inn til midten. Legg på et rikelig lag med friske jordbær, kuttet i litt mindre biter. Legg så forsiktig den andre bunnen med marengsiden opp. Legg noen jordbær på toppen tilslutt.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei