
Daddelkuler i sjokolade
ca. 45 - 50 stykker
Middels
30 minutter
Disse daddelkulene er et sunnere alternativ til vanlige romkuler.
Ingredienser
Slik gjør du
Daddelmasse
400 g
dadler saftige med sten
50 g
2 - 3 ss
romaroma etter smak
Se produkter
Totalt :
30 minutter
Tilberedelse :
30 minutter
1
Daddelmasse
Fjern stenene fra dadlene og hakk de med en stor kniv. Rør alle ingrediensene sammen i en bolle til massen er godt blandet. Trill daddelmassen til kuler på størrelse med store hasselnøtter.
2
Temperert sjokolade
Smelt nesten 2/3 av sjokoladen over vannbad til den er 48-50 ºC (bruk et termometer). Ha resten av sjokoladen i en skål og hell i den smeltede sjokoladen under omrøring til temperaturen er 31-32 ºC.
3
Dekor
Dyp daddelkulene i den tempererede sjokoladen. La sjokoladen stivne, og oppbevar kulene i en tett beholder.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER
Flere smakfulle ideer
Peanøttpakker![]()

120 MinMiddels
Peanøttpakker
120 MinMiddels
Peanøttpakker
Marshmallows med jordbærsmak![]()

250 MinMiddels
Marshmallows med jordbærsmak
250 MinMiddels
Marshmallows med jordbærsmak
Gelégodt![]()

40 MinMiddels
Gelégodt
40 MinMiddels
Gelégodt
Ristede kakaonøtter![]()

60 MinMiddels
Ristede kakaonøtter
60 MinMiddels
Ristede kakaonøtter
Fransk nougat![]()

30 MinMiddels
Fransk nougat
30 MinMiddels
Fransk nougat
Kokosboller med tynt ruby sjokoladetrekk![]()

70 MinMiddels
Kokosboller med tynt ruby sjokoladetrekk
70 MinMiddels
Kokosboller med tynt ruby sjokoladetrekk
Følg Dr. Oetker på sosiale medier