Danske småkaker
ca. 100 stykker
Enkel
med en smak av vanilje. Hjemmelaget som gleder.
Ingredienser
Slik gjør du
Ingredienser
375 g
hvetemel
150 g
melis
300 g
smør
1
egg
Tilberedelse :
40 minutter
1
Bland hvetemel, melis og vaniljesukker. Smuldre i smør i melblandingen, og bland i egget. Form deigen til en tykk pølse, 3-4 cm i diameter. Rull pølsen i en blanding av perlesukker og mandler, og pakk den inn i plastfolie.
Legg i kjøleskapet, til deigen er skjærefast (minst 2 timer). Skjær rullen i ca. 3 mm tykke skiver, og legg dem på en stekeplate med bakepapir.
2
Stek dem på 200°C i ca. 10 min. midt i ovnen, til de er gyldne. Avkjøl på rist og oppbevar småkakene i en kakeboks.
Oppskriftstips
Deigen kan også rulles i kanelsukker eller blandes med f.eks. korinter, appelsinskall, sukat eller hakket sjokolade. De ferdige kakene kan også pyntes med glasur og strøssel.
Tips
Tips: Deigen kan også rulles i kanelsukker eller blandes med f.eks. korinter, appelsinskall, sukat eller hakket sjokolade. De ferdige kakene kan også pyntes med glasur og strøssel.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER