Flag

Danske småkaker

ca. 100 stykker
Enkel
40 minutter
med en smak av vanilje. Hjemmelaget som gleder.
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Deigen kan også rulles i kanelsukker eller blandes med f.eks. korinter, appelsinskall, sukat eller hakket sjokolade. De ferdige kakene kan også pyntes med glasur og strøssel.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
375 ghvetemel
150 gmelis
1 ssDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
300 gsmør
1egg
Pynt
littperlesukker
Dr. Oetker Hakkede Mandler

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler
1

Bland hvetemel, melis og vaniljesukker. Smuldre i smør i melblandingen, og bland i egget. Form deigen til en tykk pølse, 3-4 cm i diameter. Rull pølsen i en blanding av perlesukker og mandler, og pakk den inn i plastfolie.


Legg i kjøleskapet, til deigen er skjærefast (minst 2 timer). Skjær rullen i ca. 3 mm tykke skiver, og legg dem på en stekeplate med bakepapir.

2

Stek dem på 200°C i ca. 10 min. midt i ovnen, til de er gyldne. Avkjøl på rist og oppbevar småkakene i en kakeboks.

Oppskriftstips

  • Deigen kan også rulles i kanelsukker eller blandes med f.eks. korinter, appelsinskall, sukat eller hakket sjokolade. De ferdige kakene kan også pyntes med glasur og strøssel.