Sprø vaniljehjerter
70 - 80 stykker
Enkel
80 minutter
Det vil dufte nydelig hjemmebakt!
Ingredienser
Slik gjør du
Deig
325 g
hvetemel
75 g
potetmel
125 g
melis
1 stk.
250 g
smør , kaldt i terninger
1
eggeplomme str. M/L
Totalt :
80 minutter
Tilberedelse :
80 minutter
1
Rør siktet hvetemel, potetmel, melis og vaniljesukker sammen i en bolle. Skrap ut frøene fra vaniljestangen, finhakk belgen og ha alt oppi det tørre. Smuldre smøret i melblandingen til det får en konsistens som rasp. Tilsett eggeplomme og samle deigen raskt. Dekk til deigen og sett den i kjøleskap i minst 40 minutter.
2
Sett stekeovnen på 160 °C varmluft eller 180 °C over- og undervarme.
Dryss mel på bordet før deigen kjevles til den er 1/2 cm tykk. Stikk ut stjerner med en form og legg dem på en stekeplate med bakepapir.
Stek vaniljestjernene i 8-10 minutter til de er gyldenbrune. Avkjøl på en bakerist og oppbevar i en tett kakeboks.
Oppskriftstips
Dekorer gjerne stjernene med dekorskrift eller glasur og strøssel.
Tips
Tips: Dekorer gjerne stjernene med dekorskrift eller glasur og strøssel.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER