Flag

Sprø vaniljehjerter

70 - 80 stykker
Enkel
80 minutter
Det vil dufte nydelig hjemmebakt!
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Dekorer gjerne stjernene med dekorskrift eller glasur og strøssel.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Deig
325 ghvetemel
75 gpotetmel
125 gmelis
1 stk.Dr. Oetker Vaniljestang
250 gsmør , kaldt i terninger
1eggeplomme str. M/L
1 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Dekor om ønskelig
Dr. Oetker Dekorskrift
Dr. Oetker Silver Mix Strøssel

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljestang
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1

Rør siktet hvetemel, potetmel, melis og vaniljesukker sammen i en bolle. Skrap ut frøene fra vaniljestangen, finhakk belgen og ha alt oppi det tørre. Smuldre smøret i melblandingen til det får en konsistens som rasp. Tilsett eggeplomme og samle deigen raskt. Dekk til deigen og sett den i kjøleskap i minst 40 minutter.

2

Sett stekeovnen på 160 °C varmluft eller 180 °C over- og undervarme.


Dryss mel på bordet før deigen kjevles til den er 1/2 cm tykk. Stikk ut stjerner med en form og legg dem på en stekeplate med bakepapir.


Stek vaniljestjernene i 8-10 minutter til de er gyldenbrune. Avkjøl på en bakerist og oppbevar i en tett kakeboks.

Oppskriftstips

  • Dekorer gjerne stjernene med dekorskrift eller glasur og strøssel.