
Juleboller
ca. 15 - 18 stykker
Enkel
80 minutter
Gjærbakst med litt ekstra, 5-18 stk
Ingredienser
Slik gjør du
Ingredienser
50 g
gjær
2,5 dl
melk
1 ts
salt
1 ss
sukker
1
egg
75 g
smør
475 g
hvetemel
ca. 1 dl
rosiner om det ønskes
1
egg , sammenvispet og perlesukker
Se produkter
Tilberedelse :
80 minutter
1
Tilberedning
Lun melken i en gryte, og rør ut gjæren i den lunkne melken. Tilsett salt, sukker og sammenvispet egg. Smuldre smøret i halvparten av melet, og rør det inn i gjærblandingen.
2
Tilsett hakkede cocktailbær, mandler og evt. rosiner. Elt inn resten av melet litt om gangen, og elt til deigen er glatt og smidig
3
La deigen hvile i 10 min., og del den i 15-18 like store stykker. Trill deigen til boller, og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Pensle bollene med egg og dryss med perlesukker. La bollene heve på et lunt sted til dobbel størrelse i ca. 30 min.
4
Stek bollene i 15-20 min. og server dem gjerne før de er helt avkjølte.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER
Flere smakfulle ideer
Kaldhevede rundstykker med enkel surdeig![]()

760 MinEnkel
Kaldhevede rundstykker med enkel surdeig
760 MinEnkel
Kaldhevede rundstykker med enkel surdeig
Kringle med valnøtter og kanel![]()

135 MinEnkel
Kringle med valnøtter og kanel
135 MinEnkel
Kringle med valnøtter og kanel
Mini focaccia pizza med enkel surdeig![]()

165 MinEnkel
Mini focaccia pizza med enkel surdeig
165 MinEnkel
Mini focaccia pizza med enkel surdeig
Enkel deig til pinnebrød![]()

15 MinEnkel
Enkel deig til pinnebrød
15 MinEnkel
Enkel deig til pinnebrød
Granola![]()

70 MinEnkel
Granola
70 MinEnkel
Granola
Kanelsnurrer med sjokoglasur![]()

80 MinEnkel
Kanelsnurrer med sjokoglasur
80 MinEnkel
Kanelsnurrer med sjokoglasur
Raske pølsehorn![]()

50 MinEnkel
Raske pølsehorn
50 MinEnkel
Raske pølsehorn
Følg Dr. Oetker på sosiale medier