Juleboller
ca. 15 - 18 stykker
Enkel
Gjærbakst med litt ekstra, 5-18 stk
Ingredienser
Slik gjør du
Ingredienser
50 g
gjær
2,5 dl
melk
1 ts
salt
1 ss
sukker
1
egg
75 g
smør
475 g
hvetemel
ca. 1 dl
rosiner om det ønskes
1
egg , sammenvispet og perlesukker
Tilberedelse :
80 minutter
1
Tilberedning
Lun melken i en gryte, og rør ut gjæren i den lunkne melken. Tilsett salt, sukker og sammenvispet egg. Smuldre smøret i halvparten av melet, og rør det inn i gjærblandingen.
2
Tilsett hakkede cocktailbær, mandler og evt. rosiner. Elt inn resten av melet litt om gangen, og elt til deigen er glatt og smidig
3
La deigen hvile i 10 min., og del den i 15-18 like store stykker. Trill deigen til boller, og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Pensle bollene med egg og dryss med perlesukker. La bollene heve på et lunt sted til dobbel størrelse i ca. 30 min.
4
Stek bollene i 15-20 min. og server dem gjerne før de er helt avkjølte.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER