Saftige kokostopper
ca. 90 stykker
Enkel
En klassiker i julen som smaker godt.
Ingredienser
Slik gjør du
Kokosmasse
2
eggeplommer
1
egg
200 g
sukker
2 ts
revet sitronskall
200 g
kremost
300 g
revet kokos
Dekorasjon
150 g
mørk sjokolade
Tilberedelse :
20 minutter
1
Kokosmasse
Forvarm ovnen til 180 grader, og kle en stekeplate med bakepapir. Ha eggeplomme, egg, sukker, vaniljesukker og revet sitronskall i en bolle, og rør sammen med en mikser (på høyeste hastighet) i 2 minutter til massen er luftig. Rør inn kremost og kokos. Bruk to teskjeer, og lag valnøttstore topper på stekeplaten. Stekes i midten av ovnen i ca. 10 minutter.
Løsne kokostoppene fra bakepapiret, og sett til avkjøling på en rist.
2
Dekorasjon
Del opp sjokoladen i mindre biter, og smelt over vannbad eller i mikroovn. Dypp bunnen av kokostoppene forsiktig i sjokoladen, og stryk av overflødig sjokoladen mot kanten av skålen. Sett kokostoppene på et bakepapir, og la sjokoladen stivne.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER