Flag

Saftige kokostopper

ca. 90 stykker
Enkel
20 minutter
En klassiker i julen som smaker godt.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kokosmasse
2eggeplommer
1egg
200 gsukker
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
2 tsrevet sitronskall
200 gkremost
300 grevet kokos
Dekorasjon
150 gmørk sjokolade

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1

Kokosmasse

Forvarm ovnen til 180 grader, og kle en stekeplate med bakepapir. Ha eggeplomme, egg, sukker, vaniljesukker og revet sitronskall i en bolle, og rør sammen med en mikser (på høyeste hastighet) i 2 minutter til massen er luftig. Rør inn kremost og kokos. Bruk to teskjeer, og lag valnøttstore topper på stekeplaten. Stekes i midten av ovnen i ca. 10 minutter.


Løsne kokostoppene fra bakepapiret, og sett til avkjøling på en rist.

2

Dekorasjon

Del opp sjokoladen i mindre biter, og smelt over vannbad eller i mikroovn. Dypp bunnen av kokostoppene forsiktig i sjokoladen, og stryk av overflødig sjokoladen mot kanten av skålen. Sett kokostoppene på et bakepapir, og la sjokoladen stivne.