
Bringebærkake med rømmefyll
Se produkter
Oppskriften er beregnet til en terteform Ø 24-26 cm.
Del det kalde smøret i terninger.
Smuldre sammen hvetemel og de kalde smørterningene til en sandaktig konsistens. Bruk hendene eller food processor med knivblader. Tilsett melis, vaniljesukker og salt i melblandingen og rør om.
Pisk sammen egget og tilsett i melblandingen. Kna deigen sammen og form som en rund disk. Pakk inn i plastfolie og sett kaldt i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 180 grader over- og undervarme. Kjevle mørdeigen ut til den er 30-32 cm i diameter og ca. 4-5 mm tykk. Legg over en smurt terteform på 24-26 cm i diameter. Trim kantene og prikk bunnen med en gaffel.
Legg et bakepapir over tertebunnen og fyll på med tørre erter, linser eller ris. Det hjelper å holde bunnen på plass mens den forstekes.
Forstek bunnen på rist midt i ovnen i 10 minutter. Løft bort vekten og la steke i 10 minutter til.
Visp seterrømme, egg, sukker og vaniljesukker raskt sammen til alt er godt blandet. Hell rømmefyllet over kakebunnen. Dryss sukker over bringebærene og legg i rømmefyllet.
Sett formen på rist i nedre halvdel av ovnen og stek i 30 minutter, eller til rømmefyllet har stivnet. Bringebærene vil væske noe, men det er helt naturlig.
La kaken bli stående i restvarmen mens ovnen avkjøles. Kaken bør oppbevares i kjøleskapet og kan godt stå natten over før servering. Dryss litt melis på kaken før servering.
OPPSKRIFTER
Flere smakfulle ideer

Nøtterull med bringebærkrem

Blåbærsnitter

Gulrotkake med pistasjnøtter

Hjertekake

Bringebærdrøm

Bringebærmoussekake med mandelfyll
