Gulrotkake i to lag
6 - 8 kakestykker
Enkel
Tradisjonell gulrotkake med ostekrem
Ingredienser
Slik gjør du
Kakebunn
150 g
hvetemel (2,5 dl)
0,5 ts
150 g
brunt sukker (annet sukker går også bra)
1 - 2 ts
kanel
2
egg
1,25 dl
nøytral olje (f.eks rapsolje)
200 g
revne gulrøtter (ca. 4 dl)
Ostekrem
100 g
kremost (f. eks Philadelphia)
35 g
smør
60 g
melis
1 ss
sitronsaft
Tilberedelse :
60 minutter
1
Kakebunn
Bland sammen de tørre ingrediensene og tilsett eggene.
Spe vekselvis med olje og gulrøtter til alt er blandet. Ikke rør for mye.
Kle en springform ca.20-22 cm med bakepapir og fordel røren jevnt utover. Stek på nederste rille på 180 °C i 35-45 min (avhenger av størrelse på form). Bruk en bakepinne og stikk den i midten for å sjekke om kaken er ferdig. Henger det røre igjen på pinnen, stek lenger
2
Ostekrem
Sørg for at alle ingrediensene er romtemperert før du starter. Rør alle ingredienser sammen med en ballongvisp eller en miksmaster. Pisk til kremen er glatt.
Del kaken i to og ha et lag med krem inni kaken, eventuelt smør all kremen på toppen av kaka. Dekorer med for eksempel pekannøtter.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER