Flag

Halloweenkake med oransje glasur og marengs

8 - 10 kakestykker
Middels
170 minutter
En flott Halloweendekorert sjokoladekake med marengs og oransje dripglasur
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakebunn
150 ghvetemel
50 gsukker
50 gDr. Oetker Bakekakao
1 tsDr. Oetker Natron
1 tsDr. Oetker Bakepulver
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 klypesalt
1egg
1,25 dlpulverkaffe (tilberedt med vann)
1,25 dlmelk
0,5 dlmatolje (gjerne rapsolje)
Marengs
3eggehviter
1 dlsukker
1 krmhvitvinseddik
1 dlmelis
2 - 3 dråperDr. Oetker Svart Konditorfarge
Oransje glasur
200 gmelis
2 - 2,5 ssvann
Dr. Oetker Oransje Konditorfarge
Mousse med hasselnøttsmak
1 poseDr. Oetker Cake Mousse Hazelnut Taste
2,5 dlmelk

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Natron
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Svart Konditorfarge
Picture - Dr. Oetker Oransje Konditorfarge

Sett stekeovnen på 175 °C over- og undervarme. 
Smør en springform (ø 20 cm) og legg bakepapir i bunn.

1

Kakebunn

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Bland så i de våte ingrediensene og rør det sammen til en jevn røre.

Hell røren i den smurte springformen (ø 20 cm) med bakepapir i bunn. Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 45 minutter. Kjenn etter med en bakepinne om kaken er ferdig, det skal ikke sitte noe deig på pinnen. 

La kaken avkjøles helt i formen.

2

Marengs

Sett stekeovnen på 100  °C varmluft.

Bruk en ren og tørr bolle, helst i rustfritt stål. 

Pisk eggehvitene sammen med hvitvinseddik og halvparten av sukkeret. Pisk i ca. 2 minutter på middels hastighet. Tilsett så resten av sukkeret og øk hastigheten. Pisk i ytterligere 4 minutter eller til eggehvitene er stive. Man skal kunne snu på bollen uten at marengsen detter ut. Til slutt tilsettes melis og noen dråper svart konditorfarge.

Legg bakepapir på et stekebrett. Ha marengsen i en sprøytepose med ønsket tipp og sprøyt ut topper. Stek marengsen i ca. 60 minutter, skru av ovnen og la marengsen stå i ytterligere 30 minutter på ettervarmen.

3

Oransje glasur

Bland sammen melis, vann og oransje konditorfarge i en bolle. Rør til glasuren blir blank. Om glasuren ikke får ønsket konsistens kan den justeres med melis eller vann. Den skal være litt tykk.

4

Fyll og montering

Bland innholdet i mousseposen med 2,5 dl kald melk. Bruk en håndmikser og pisk først på laveste hastighet i 1 minutt. Øk så hastigheten og pisk i 4 minutter til.

Ta den avkjølte kakebunnen ut av springformen. Om den har en ujevn topp kan denne skjæres jevn. Del kaken i to lag.

Legg den øverste delen av bunnen på et serveringsfat og fordel moussen utover. Legg den andre bunnen på med undersiden opp. Fordel glasuren utover kaken og la det renne litt utover kanten. Dekorer med marengs.