Finn frem to stekebrett, og kle med bakepapir. Forvarm ovnen.
Over- og undervarme: 180 °C
Varmluft: 160 °C
Ha smør og sukker i en bolle, og visp til det blir en lys og kremet masse. Sikt i mel, natron og krydder, og bland godt. Samle deigen med melken til slutt. Ha litt mel på arbeidsflaten, og elt deigen videre med hendene til deigen blir jevn og glatt.
Kjevle ut deigen til en 1/2cm tykk leiv. Bruk en 8cm-hjerteutstikker, og lag 10 hjerter. Ha hjertene over på stekebrettet, og prikk cookies'ene med en gaffel. La dem avkjøle i ca. 30 minutter.
Stek cookies'ene i 15-18 minutter midt i ovnen til de er gyldne og har satt seg. Mens de fortsatt er varme, kan man lage et lite hull i hver cookie dersom man ønsker å henge dem opp som dekorasjon. La cookies'ene deretter avkjøles i 10 minutter på stekebrettet, før de avkjøles helt på en rist.
Kjevle ut sukkerfondant i ønskede farger til tynne leiver, og lag hjerter med en utstikker. Det kan være lurt å kjevle ut sukkerfondanten mellom to lag av plastfolie, slik at den ikke klistrer til kjevlen.
Pensle hver cookie med litt honning, og fest sukkerfondanthjertene på dem. Lag et lite hull i fondanten også dersom man vil henge opp cookies'ene. Lag til slutt pene mønstre med dekorskrift eller melis, og la det tørke.
OPPSKRIFTER
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies