
Kanelboller
ca. 40 stykker
Middels
100 minutter
Nydelige boller med kesam og kanel
Ingredienser
Slik gjør du
Bolledeig
ca. 16 dl
hvetemel
1 pakke
tørrgjær
0,5 ts
salt
1,5 dl
sukker
0,5 ss
kardemomme
150 g
smør
150 g
kesam
5 dl
melk
Pynt
1
egg
1 ss
melk
litt
perlesukker
1 pakke
Dr. Oetker Silver Mix Strøssel
Se produkter
Tilberedelse :
100 minutter
1
Bolledeig
Bland mel og gjær med salt, sukker og kardemomme. Smelt smøret. Bland smør, kesam og melk i melet, og elt til deigen blir smidig.
2
Fyll
Rør sammen alle ingrediensene.
3
Kjevle deigen til et rektangel på et melet flate, og smør på fyllet. Rull sammen deigen til en rull og skjær i skiver.
For snurrer: Fold rektangelet i to, og skjær remser. Snurr remsene lett og lag knuter. Legg bollene på stekeplate for å hvile i 15 minutter under et kjøkkenhåndkle.
4
Pensling og pynt
Visp sammen egg og melk og pensle bollene. Strø over perlesukker, mandelflak og evt. Lovemix eller Silvermix.
5
Stek bollene midt i ovnen på 225 grader i 8-10 minutter.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER
Flere smakfulle ideer
Fastelavnsboller![]()

100 MinMiddels
Fastelavnsboller
100 MinMiddels
Fastelavnsboller
Bananbrød med ingefær![]()

80 MinMiddels
Bananbrød med ingefær
80 MinMiddels
Bananbrød med ingefær
Frøbrød med enkel surdeig![]()

190 MinMiddels
Frøbrød med enkel surdeig
190 MinMiddels
Frøbrød med enkel surdeig
Surdeigsbrød i hevekurv![]()

180 MinMiddels
Surdeigsbrød i hevekurv
180 MinMiddels
Surdeigsbrød i hevekurv
Flettet Påskebrød![]()

40 MinMiddels
Flettet Påskebrød
40 MinMiddels
Flettet Påskebrød
Kardemommesnurrer med enkel surdeig![]()

215 MinMiddels
Kardemommesnurrer med enkel surdeig
215 MinMiddels
Kardemommesnurrer med enkel surdeig
Skolebrød![]()

80 MinMiddels
Skolebrød
80 MinMiddels
Skolebrød
Følg Dr. Oetker på sosiale medier