Flag

Kanelsmåkaker

40 - 50 stykker
Enkel
80 minutter
Hjemmebakst som gleder til den søte juletid.
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Glasuren skal være helt tørket før kakene legges i kakeboks. Legg gjerne bakepapir mellom lagene i boksen. Glasuren kan gjøre kakene myke, så det beste er å pynte dem like før servering.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Deig
150 gmykt smør
0,5 dlnøytral olje
150 gsukker
100 gmelis
2 sssirup
2eggeplommer
2 ssvann
375 ghvetemel
0,5 tsDr. Oetker Natron
2 sskanel
Pynt
melis
vann
Dr. Oetker Konditorfarger
Dr. Oetker Cupcake Stars eller annen Dr. Oetker strøssel

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Natron
Picture - Dr. Oetker Konditorfarger
1

Deig

Visp smør, olje, sukker, melis og sirup sammen til en kremet masse. Tilsett eggeplommer, vann, siktet hvetemel, natron og kanel, og elt deigen sammen til en smidig masse. Pakk deigen inn i plastfolie, og sett i kjøleskapet i en time.

2

Sett ovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader på over- og undervarme.


Elt deigen litt, og rull den ut i 1/2 cm tykkelse. Stikk ut småkaker med pepperkakeformer, og legg dem på en stekeplate med bakepapir.


Stek kanelsmåkakene i 8-10 minutter til de er gyldne. Avkjø kakene på en rist.

3

Pynt

Lag glasur av melis, vann og konditorfarge, og overtrekk de avkjølte småkakene. Pynt med strøssel. Småkakene bør oppbevares i en tett kakeboks.

Oppskriftstips

  • Glasuren skal være helt tørket før kakene legges i kakeboks. Legg gjerne bakepapir mellom lagene i boksen. Glasuren kan gjøre kakene myke, så det beste er å pynte dem like før servering.