Kanelsmåkaker
40 - 50 stykker
Enkel
Hjemmebakst som gleder til den søte juletid.
Ingredienser
Slik gjør du
Deig
150 g
mykt smør
0,5 dl
nøytral olje
150 g
sukker
100 g
melis
2 ss
sirup
2
eggeplommer
2 ss
vann
375 g
hvetemel
0,5 ts
2 ss
kanel
Tilberedelse :
80 minutter
1
Deig
Visp smør, olje, sukker, melis og sirup sammen til en kremet masse. Tilsett eggeplommer, vann, siktet hvetemel, natron og kanel, og elt deigen sammen til en smidig masse. Pakk deigen inn i plastfolie, og sett i kjøleskapet i en time.
2
Sett ovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader på over- og undervarme.
Elt deigen litt, og rull den ut i 1/2 cm tykkelse. Stikk ut småkaker med pepperkakeformer, og legg dem på en stekeplate med bakepapir.
Stek kanelsmåkakene i 8-10 minutter til de er gyldne. Avkjø kakene på en rist.
3
Pynt
Lag glasur av melis, vann og konditorfarge, og overtrekk de avkjølte småkakene. Pynt med strøssel. Småkakene bør oppbevares i en tett kakeboks.
Oppskriftstips
Glasuren skal være helt tørket før kakene legges i kakeboks. Legg gjerne bakepapir mellom lagene i boksen. Glasuren kan gjøre kakene myke, så det beste er å pynte dem like før servering.
Tips
Tips: Glasuren skal være helt tørket før kakene legges i kakeboks. Legg gjerne bakepapir mellom lagene i boksen. Glasuren kan gjøre kakene myke, så det beste er å pynte dem like før servering.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER