Flag

Klassiske sjakkruter

ca. 50 stykker
Enkel
45 minutter
En av de klassiske julekakene.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Sjakkruter
ca. 4,5 - 5 dlhvetemel
1 dlsukker
200 gsmør
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
2 ssDr. Oetker Bakekakao

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakekakao

Sett stekevonen på 200 grader over- og undervarme (varmluft 175 grader).

Hakk og kna sammen mel, sukker og smør. Del deigen i to deler. Bland den ene delen med vaniljesukker og den andre med kakao.

Rull deigen ut i fire like lange lengder. Legg en lys deigrull på en mørk og omvendt. Trykk de lett sammen og legg de kjølig en stund. Skjær deigen i 2-4 mm tykke skiver, og legg de på et bakebrett kledd med bakepapir.

Stek kakene i ca. 10 minutter og la de avkjøles.