Rosekake - En vri på Suksessterte
Rør sammen melis, mandelmel og bakepulver. Pisk eggehvitene stive i en annen bolle, og vend så forsiktig inn det tørre. Ha kakerøren i en springform ca 20-22 cm.
Stek bunnen på 180 grader i ca. 25 minutter.
Ha eggeplommer, sukker, fløte og vanilla paste i en kjele og rør det godt sammen. Sett på varmen og la det varmes opp forsiktig. Når det begynner å ryke må du røre godt slik at kremen ikke fester seg i bunnen.
La kremen få et raskt oppkok. Sett den kjølig slik at den fester seg litt mer og blir tykkere.
Pisk opp smøret til det blir hvitt. Ha i en dråpe grønnfarge. Ha i eggekremen og pisk godt sammen.
Ha kremen i en sprøytepose med stjernetipp og sprøyt den ut på bunnen. Bunnen må være helt avkjølt. Pynt med perler eller annet strøssel.
Oppskrift og bilde er fra Anne Brith Davidsen.
OPPSKRIFTER