Flag

Rosekake - En vri på Suksessterte

ca. 6 - 8 kakestykker
Middels
80 minutter
Suksessterte er en av norges mest populære kaker.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakebunn
4eggehviter
150 gmelis
150 gmandelmel (eventuelt malte mandler)
1 tsDr. Oetker Bakepulver
Krem
6eggeplommer
150 gsukker
2 dlfløte
2 tsDr. Oetker Vanilla Paste
170 gsmør
Dr. Oetker Grønn Konditorfarge
Dekor
strøssel etter ønske

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Grønn Konditorfarge
1

Kakebunn

Rør sammen melis, mandelmel og bakepulver. Pisk eggehvitene stive i en annen bolle, og vend så forsiktig inn det tørre. Ha kakerøren i en springform ca 20-22 cm.


Stek bunnen på 180 grader i ca. 25 minutter.

2

Krem

Ha eggeplommer, sukker, fløte og vanilla paste i en kjele og rør det godt sammen. Sett på varmen og la det varmes opp forsiktig. Når det begynner å ryke må du røre godt slik at kremen ikke fester seg i bunnen.


La kremen få et raskt oppkok. Sett den kjølig slik at den fester seg litt mer og blir tykkere.


Pisk opp smøret til det blir hvitt. Ha i en dråpe grønnfarge. Ha i eggekremen og pisk godt sammen.


Ha kremen i en sprøytepose med stjernetipp og sprøyt den ut på bunnen. Bunnen må være helt avkjølt. Pynt med perler eller annet strøssel.


Oppskrift og bilde er fra Anne Brith Davidsen.