Flag

Kreativ vinterkake

ca. 10 kakestykker
Vanskelig
600 minutter
La deg inspirere av en eventyrlysten kake med ordentlig julestemning.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakebunn
3 dlhvetemel
0,75 dlDr. Oetker Bakekakao
0,5 tssalt
1 dlolje
2,5 dlbrunt sukker
2 dlnaturell yoghurt
2egg str. M/L
1 dlvann
1 tspeppermyntearoma
1 tsDr. Oetker Bakepulver
Kakefyll
200 gDr. Oetker Bakesjokolade Mørk
2 dlQ-Meieriene kremfløte
100 ghvit sjokolade
Gelé
stk.Dr. Oetker Gelatinblader
3 dlvann
0,5 dlsukker
1 tspeppermyntearoma
4 dråperDr. Oetker Blå Konditorfarge
2 dråperDr. Oetker Grønn Konditorfarge
Frosting og dekorasjon
100 gsmør
3 dlmelis
0,5 tsTaylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
50 gDr. Oetker Hvit Sukkerfondant
50 gDr. Oetker Hvit Sukkerfondant Fargelegg den 200g av sukkerfondanten grønn
1 pakkeDr. Oetker Writing & Icing Decor
Dr. Oetker Silver Glitter Spray
200 gDr. Oetker Hvit Sukkerfondant
1Dr. Oetker Rød Konditorfarge
1Dr. Oetker Grønn Konditorfarge

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
Picture - Dr. Oetker Blå Konditorfarge
Picture - Dr. Oetker Grønn Konditorfarge
Picture - Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
Picture - Dr. Oetker Rød Konditorfarge
Picture - Dr. Oetker Grønn Konditorfarge
1

Kakebunn

Sett ovnen til 175 ℃. Legg bakepapiret i en springform (diameter ca. 15 cm). Dekk kantene på springformen med en høy bakepapirkant. Bland hvetemel, bakekakao og salt sammen. I en annen bolle blander du olje, brunt sukker, yoghurt, egg, vann og myntesmak. Hell alt  i melblandingen og bland til du får en jevn masse. Hell røren i springformen og stek nederst i ovnen i ca. 40 minutter eller til den rå deigen fester seg til trepinnen presset til bunnen. Deretter kjøler du kakebunnen.

2

Kakefyll

Varm opp fløten og hell i en bolle over de mørke sjokoladeknappene. Rør til den er jevn og la den avkjøles i ca 30 minutter, eller til sjokoladen er tykk, men lett å smøre på.


Del kakebunnen i tre deler. Legg den første bunnen på et serveringsbrett og fordel et tynt lag sjokoladefyll på toppen. Løft den andre basen og gjenta igjen. Form kaken ved å skjære en liten innsjø foran - la et tynnere lag kake ligge i bunnen av innsjøen. Form av den kuttede kaken til innsjøen med fjell og en liten øy. Dekk forsiktig hele kaken med sjokoladefyll. La kaken trekke i kjøleskapet i minst 30 minutter, eller til overflaten er stivnet og kald.
 
Smelt den hvite sjokoladen og mal bunnen av innsjøen med den. Legg folien eller bakepapiret tett rundt kaken og legg kanten av kakeformen oppå. Sett kaken i kjøleskapet for å vente.

3

Gelé

La gelatinbladene mykne i kaldt vann. Varm opp vann og sukker i en kjele til sukkeret har smeltet og blandingen er passe varm. Løs opp de myknende gelatinbladene i væsken og fargelegg væsken med konditorfarger. Smak til med peppermyntearoma. La blandingen avkjøles til romtemperatur under omrøring.

Hell forsiktig en liten mengde avkjølt væske på innsjøen. Se etter væskelekkasje. Husk å tette lekkasjer før du tilsetter væske. Når du er sikker på den er tett, kan du tilsette resten av væsken og la den forme og avkjøle seg til neste dag.

4

Frosting og dekorasjon

Pisk det romtempererte smøret til luftig skum. Tilsett melis og pisk videre i noen minutter. Smak til med vanilje. Fjern kaken fra pannen og smør ut frostingen som skal ligne på snø. Med sukkerfondanten kan du lage litt gran, en liten hytte og en brygge (du kan få en brun sukkermasse ved å farge hvit med bakekakao). Lag dekorasjoner til hytten med dekorative geler. Avslutt med å spraye litt glitterspray på toppen av kaken.