Flag

Luftig marengskake med bringebærcoulis

ca. 6 - 8 porsjoner
Middels
80 minutter
En dekorativ kake fylt med krem og bringebær.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Marengsbunner
225 mleggehviter
330 gsukker
1 ssmaisstivelse , Maizena
1,5 tsklar eddik 5%
Dr. Oetker Rød Konditorfarge
Bringebærcoulis
200 gbringebær , frosne
80 gsukker
Fyll og dekor
5 dlfløte
1 pakkeDr. Oetker Cream Fix
2 dlbringebærcoulis
150 gjordbær

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Rød Konditorfarge
Picture - Dr. Oetker Cream Fix
1

Bringebærcoulis

Ha bringebær og sukker i en kjele, og varm det opp til litt under kokepunktet under omrøring. Ta kjelen av varmen og kjør bærene jevne med en stavmikser. La det avkjøles og sett det kaldt før montering av kaken.

2

Marengsbunner

Ha eggehvitene i en bolle og pisk de stive. Tilsett en og en spiseskje sukker og pisk i ca 30 sekunder mellom hver skje med sukker inntil alt er tilsatt. Pisk eggehvitene i ytterligere 10 minutter sammen med et par dråper rød konditorfarge. Bunnene skal ha en fin lyserosa farge.


Rør eddik og maizena sammen i en skål og ha blandingen i eggehvitene. Pisk i to minutter.


Sett stekeovnen på 150 grader. Tegn en sirkel på 24 cm i diameter på fire ark bakepapir og legg arkene på stekeplater. Ha marengsen i en sprøytepose og og sprøyt ut en bunn på hvert papir. Sett platene i stekeovnen og senk temperaturen til 120 grader. Stek bunnene i 1 1/2 time og slå deretter av varmen. Bunnene skal bli helt avkjølte i stekeovnen med døren lukket, før de tas ut.


Bunnene kan oppbevares i inntil tre dager i en lufttett beholder i romtemperatur.

3

Fyll og dekor

Pisk kremen myk, tilsett Cream Fix og pisk den ferdig. Legg en marengsbunn på et fat og ha krem og bringebærcoulis på. Legg på neste bunn og gjenta. Dekorer toppen av kaken med de friske jordbærene, og server kaken så snart den er ferdig.