Flag

Marengskrans som spiselig bordpynt

ca. 15 - 20 stykker
Middels
30 minutter
Dekorer festbordet med disse vakre og spiselige marengskransene.
Passer fint til bryllup, dåp og bursdag, og fargene kan endres så de matcher resten av borddekkingen.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Marengs
4eggehviter
300 gsukker
Dr. Oetker Blå Konditorfarge
Dr. Oetker Gul Konditorfarge
Dr. Oetker Rød Konditorfarge
Dr. Oetker Grønn Konditorfarge
Dr. Oetker Lilla Konditorfarge

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Blå Konditorfarge
Picture - Dr. Oetker Gul Konditorfarge
Picture - Dr. Oetker Rød Konditorfarge
Picture - Dr. Oetker Grønn Konditorfarge
Picture - Dr. Oetker Lilla Konditorfarge

Utstyr

5 Sprøyteposer og 3- 5 forskjellige tipper. Vi har brukt forkjellige stjernetipper, en rund tip og en flat bladtip.

1

Sett stekovnen på 100 °C varmluft.

2

Marengs

Pisk eggehvitene så stive og luftige at man kan vende bollen opp ned uten at eggehvitene faller ut. Dryss i litt og litt sukker under pisking. Pisk til marengsen er seig og alt sukker er oppløst.


Fordel marengsen i 5 boller og farg de til ønsket farge. Ha hver farge i sprøyteposer med forskjellige tipper.


Tegn 10- 12 sirkler på baksiden av to ark med bakepapir. Snu arkene og legg de på to stekeplater. Sprøyt små topper langs sirklene. Pass på at de forskjellige marengstoppene henger sammen.

3

Stek de i ca. 1 time på 100 °C varmluft. Slå deretter av ovnen og la marengskransene stå i ettervarmen. La de tørke i ovnen over natten. Oppbevares i en lufttett kakeboks.


Disse kransene kan tilpassess forskjellige fargetemaer. Man kan for eksempel farge all marensen i samme farge bare sterkere og svakere, man kan blande konditorfarger, tilsette litt lilla til rødt eller litt grønt til blått.