Flag

Mini focaccia pizza med enkel surdeig

ca. 12 stykker
Enkel
165 minutter
Minipizzaer til matpakken. Focacciaene er laget med vår surdeig, som er like enkel å bruke som vanlig gjær.
Lag disse minipizzaene og ha de i matpakken eller i piknikkurven. De er bakt med vår Surdeig og kan fyses om det blir rester. Legg på toppingen du liker best og bruk gjerne rester.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Deig
500 ghvetemel
1 poseDr. Oetker Surdeig
4 dllunkent vann
10 gflaksalt
1 - 2 ssnøytral olje
litthvetemel til utbaking
Fyll
100 gtomatsaus
175 grevet mozzarella eller annen ost
ønsket topping f. eks. pepperoni, skinkestrimler og frisk basilikum

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Surdeig
1

Deig

Ha hvetemel, innholdet av en pose Surdeig og vann i en kjøkkenmaskin med deigkrok og elt først ved lav hastighet og så ved høy hastighet i 4-5 minutter. Alternativt kan deigen eltes med en håndmikser med deigkrok.

Tilsett flakesalt og elt i ytterligere 2-4 minutter inntil deigen slår ut i bolleveggen (om deigen eltes i en kjøkkenmaskin). Deigen skal være veldig bløt. Den lange eltetiden er viktig for å aktivere glutenet i melet, dette påvirker brødets struktur. 

Smør en bolle med olje, ha i deigen i, dekk den med plastfolie og la den heve i romtemperatur i ca. 2 timer.

2

Utbaking

Sett stekeovnen på 220 °C varmluft.

Hell deigen ut på et bord drysset med mel. Trekk deigen litt ut og fold sidene inn over midten av deigen. Del den i 12 biter. 

Ta en deigbit av gangen, løft den opp og strekk deigklumpen ut med fingrene. Hold alle 4 fingre (unntatt tommelfingeren) på hver hånd under deigen og trekk den forsiktig ut, samtidig som deigen dreies langsomt rundt med urets retning. På den måten beholdes luften i kanten, mens midten blir flatere. Hver focaccia skal være ca. 12 cm i diameter.

Legg bunnen på en stekeplate med bakepapir. Gjenta med alle deigbitene og legg de på to stekeplater. 

Fordel tomatsaus, revet ost og ønsket topping på focacciaene. 

Stek i ca. 12 minutter. La de avkjøles på en stekerist.

Steketid: ca. 12 Minutter


Tips

Mini focaccia pizzaene kan fryses, så har du en enkel og rask lunsj.