
Mini focaccia pizza med enkel surdeig
Se produkter
Ha hvetemel, innholdet av en pose Surdeig og vann i en kjøkkenmaskin med deigkrok og elt først ved lav hastighet og så ved høy hastighet i 4-5 minutter. Alternativt kan deigen eltes med en håndmikser med deigkrok.
Tilsett flakesalt og elt i ytterligere 2-4 minutter inntil deigen slår ut i bolleveggen (om deigen eltes i en kjøkkenmaskin). Deigen skal være veldig bløt. Den lange eltetiden er viktig for å aktivere glutenet i melet, dette påvirker brødets struktur.
Smør en bolle med olje, ha i deigen i, dekk den med plastfolie og la den heve i romtemperatur i ca. 2 timer.
Sett stekeovnen på 220 °C varmluft.
Hell deigen ut på et bord drysset med mel. Trekk deigen litt ut og fold sidene inn over midten av deigen. Del den i 12 biter.
Ta en deigbit av gangen, løft den opp og strekk deigklumpen ut med fingrene. Hold alle 4 fingre (unntatt tommelfingeren) på hver hånd under deigen og trekk den forsiktig ut, samtidig som deigen dreies langsomt rundt med urets retning. På den måten beholdes luften i kanten, mens midten blir flatere. Hver focaccia skal være ca. 12 cm i diameter.
Legg bunnen på en stekeplate med bakepapir. Gjenta med alle deigbitene og legg de på to stekeplater.
Fordel tomatsaus, revet ost og ønsket topping på focacciaene.
Stek i ca. 12 minutter. La de avkjøles på en stekerist.
Steketid: ca. 12 Minutter
Mini focaccia pizzaene kan fryses, så har du en enkel og rask lunsj.
OPPSKRIFTER
Flere smakfulle ideer

Kringle med valnøtter og kanel

Fylte gorgonzolastenger

Enkel deig til pinnebrød

Brytebrød med ost og hvitløk

Kanelsnurrer med sjokoglasur

Ostespiraler
