Flag

Oreo ostekake

ca. 10 - 12 kakestykker
Enkel
240 minutter
Glad i både Oreo og ostekake? Da er dette kaken for deg!
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakebunn
300 gOreokjeks
100 gusaltet smør (smeltet)
Ostefyll
450 gkremost
10 gDr. Oetker Vanilla Paste (2 ts)
350 mlQ-Meieriene kremfløte
200 gOreokjeks
Dekorasjon
100 gDr. Oetker Bakesjokolade Mørk
100 mlQ-Meieriene kremfløte
ca. 4 - 8 stkOreokjeks

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste (2 ts)
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
1

Kakebunn

Smør en springform (ø ca. 20 cm).

Ha kjeksen i en tykk pose og knus de til smuler med en kjevle. Ha smulene i en bolle og tilsett det smeltede smøret. Rør til alt smøret er godt blandet inn. 

Fordel kjeksblandingen jevnt utover den smurte springformen og pres det godt ned. Sett formen i kjøleskap til avkjøling.

2

Ostefyll

Knus Oreokjeksen i den tykke posen med en kjevle, men denne gangen skal de kun knuses lett slik at det fortsatt er noen store biter igjen.

Ha kremost og vaniljepaste i en bolle og pisk det sammen. Tilsett fløten og pisk til det danner seg myke topper. 

Ha Oreokjeksen i kremen og rør den inn. Ta springformen ut av kjøleskapet og fordel ostefyllet over kjeksbunnen. Glatt ut toppen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i minst 4 timer, eventuelt natten over.

3

Dekorasjon

Ha sjokoladen i en bolle. Varm opp fløten i en liten kjele til den nesten når kokepunktet. Hell fløten over sjokoladen og la det stå i 2 minutter før det røres sammen til all sjokoladen har smeltet, og det er blitt til en jevn og flytende sjokoladeganache.

Ta ostekaken ut av springformen, bruk en varm spatel til å løsne kaken på sidene. Legg kaken på et fat.

Lag striper med sjokoladeganache over kaken med hjelp av en spiseskje, og sett noen Oreokjeks på høykant på kaken.

Sett kaken tilbake i kjøleskapet til den skal serveres.