
Sukkerbrød uten gluten og laktose
1 springform
Enkel
40 minutter
Hjemmelaget sukkerbrød smaker best! Denne oppskriften er egnet også for allergikere.
Ingredienser
Slik gjør du
Ingredienser
Se produkter
Slik gjør du:
Tilberedelse :
40 minutter
1
Tilberedning
Sett stekeovnen på 200°C.
2
Visp egg og sukker luftig med en elektrisk visp i 4-5 minutter. Bland potetmel, rismel og bakepulver godt sammen i en skål, og sikt inn i eggemassen. Vend forsiktig deigen sammen. Ha deigen over i en smurt springform (24cm), gjerne med bakepapir i bunnen, og stek sukkerbrødet i 20-25 minutter.
Kjenn etter med en bakepinne om sukkerbrødet er ferdigstekt. Det må ikke sitte igjen deig på pinnen. Hvis kaken får for mye farge i ovnen, kan du legge aluminiumsfolie over mens den steker ferdig. La sukkerbrødet avkjøles helt på en rist, og del den i 3 kakebunner.
Oppskriftstips
Man kan enkelt dele bunnen i 3 ved å markere to riller med en kniv rundt hele sukkerbrødet. Ta en kraftig sytråd og legg rundt i rillen. Kryss tråden foran, og trekk endene på tråden fra hverandre. Tråden vil dermed skjære over bunnen. Gjenta prosessen i den andre rillen også, slik at man til slutt får tre kakebunner.
Oppskriftstips
Lag gjerne sukkerbrødet dagen før kaken skal serveres, men husk at det ofte blir best om man fyller kaken like før servering.
Oppskriftstips
Tilsett eventuelt 3ss kakao for å lage gode kakaobunner.
Tips
Tips: Man kan enkelt dele bunnen i 3 ved å markere to riller med en kniv rundt hele sukkerbrødet. Ta en kraftig sytråd og legg rundt i rillen. Kryss tråden foran, og trekk endene på tråden fra hverandre. Tråden vil dermed skjære over bunnen. Gjenta prosessen i den andre rillen også, slik at man til slutt får tre kakebunner.
Tips: Lag gjerne sukkerbrødet dagen før kaken skal serveres, men husk at det ofte blir best om man fyller kaken like før servering.
Tips: Tilsett eventuelt 3ss kakao for å lage gode kakaobunner.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER
Flere smakfulle ideer
Enkel protein-brownie med sjokoladeglasur![]()

80 MinEnkel
Enkel protein-brownie med sjokoladeglasur
80 MinEnkel
Enkel protein-brownie med sjokoladeglasur
Fyldig ostekake med sjokolade![]()

210 MinEnkel
Fyldig ostekake med sjokolade
210 MinEnkel
Fyldig ostekake med sjokolade
Dekortips: Fiol![]()

15 MinEnkel
Dekortips: Fiol
15 MinEnkel
Dekortips: Fiol
Sjokoladekake med hasselnøttmousse![]()

75 MinEnkel
Sjokoladekake med hasselnøttmousse
75 MinEnkel
Sjokoladekake med hasselnøttmousse
Sprøytedekorert langpannekake![]()

60 MinEnkel
Sprøytedekorert langpannekake
60 MinEnkel
Sprøytedekorert langpannekake
Terte med Ruby sjokolade og bringebær![]()

90 MinEnkel
Terte med Ruby sjokolade og bringebær
90 MinEnkel
Terte med Ruby sjokolade og bringebær
Gresk valnøttkake (Karídopita)![]()

40 MinEnkel
Gresk valnøttkake (Karídopita)
40 MinEnkel
Gresk valnøttkake (Karídopita)
Følg Dr. Oetker på sosiale medier