Legg bakepapir på to stekebrett.
Ha peanøttsmør og sukker i en stor bolle og bland til alt sukkeret er godt rørt inn. Tilsett egg og vaniljeekstrakt og pisk til alt er blandet.
Hakk sjokoladebitene litt og bland de inn i peanøttsmørblandingen. Samle deigen til en ball og del den i 15 like store biter. Rull hver bit til en kule og legg de på stekebrettet. La det være litt rom mellom hver. Trykk hver kule litt ned og sett stekebrettene kjølig i 30 minutter.
10 minutter før steking forvarmes stekeovnen til 180°C over- og undervarme eller 160°C varmluft. Stek de kalde cookiesene i 15-20 minutter til de er gyllenbrune og fortsatt litt myke, de blir fastere når de avkjøles.
La de avkjøles på stekebrettet i 15 minutter før de legges over på en bakerist for å avkjøles helt.
De er holdbare i en lufttett boks i 3-5 dager.
Smelt gjerne litt bakesjokolade og risle det over de nybakte cookiesene.
OPPSKRIFTER
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies
Tilberedelse :30 minutter15 stykker