Flag

Sjokoladekake med juletrær

12 - 16 kakestykker
Middels
60 minutter
Nydelig hjemmebakst som gleder.
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Kaken kan også stekes i en liten langpanne (20x30 cm), skjæres i firkanter og pyntes.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakedeig
175 gsmør
200 gmørk sjokolade
7eggeplommer
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
300 gsukker
4 ssDr. Oetker Bakekakao
1 dlvann
100 ghvetemel
0,5 tssalt
5eggehviter
Pynt
2 dlfløte
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Dr. Oetker Konditorfarger - grønn
Dr. Oetker Cupcake Stars

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Konditorfarger - grønn
1

Kakedeig

Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme.


Smelt smør og sjokoalde over vannbad, og avkjøl blandingen til romtemperatur.


Visp sammen eggeplommer, vaniljesukker og sukker.


Rør kakaopulver og vann sammen i en liten gryte. Varm opp blandingen, og la småkoke et kort øyeblikk på svak varme.


Vend siktet hvetemel, salt, sjokoladesmør og kakaovann inn i eggemassen, og rør til deigen er jevn.


Visp eggehvitene stive, og vend dem inn i deigen litt om gangen.

2

Smør springformen med litt smør, og dryss med litt kakao så bunnen og sidene er dekket. Ha deigen over i kakeformen, 22cm.


Stek kaken i 30-40 minutter til den er gjennomstekt på kanten, men stadig myk i midten. Avkjøl kaken i formen på en rist.

3

Pynt

Visp fløte, vaniljesukker og litt grønn konditorfarge til stiv krem. Ha kremen over i en sprøytepose med stjernetupp, og lag juletrær på den avkjølte kaken like før servering. Strø over stjernestrøssel. Oppbevar kaken i kjøleskap.

Oppskriftstips

  • Kaken kan også stekes i en liten langpanne (20x30 cm), skjæres i firkanter og pyntes.