Sjokoladekake med mandler
12 - 16 porsjoner
Enkel
Saftig sjokoladekake, server gjerne en kule vaniljeis ved siden av.
Ingredienser
Slik gjør du
Kakedeig
60 g
mørk sjokolade
50 g
mykt smør
75 g
sukker
2
eggeplommer str. M/L
50 g
mandelmel
2
eggehviter str. M/L
Tilberedelse :
60 minutter
1
Sett ovnen på 190 °C varmluft og smør en springform, Ø 22 cm.
2
Kakedeig
Smelt sjokoladen over vannbad. Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen i en bolle. Pisk i eggeplommene en av gangen. Bland i de hakkede mandlene og mandelmelet. Pisk eggehvitene stive, og vend forsiktig inn i deigen.
Fordel deigen i den smurte springformen og stek sjokoladekaken i 15-20 minutter.
3
Pynt
Avkjøl kaken på en bakerist, dryss over kakaoen og pynt med strøssel.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER