Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

17. mai kake med jordbær og skivede mandler

En nydelig bløtkake fylt med krem og fersken.

om 12 kakestykker

Enkel 70 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften 17. mai kake med jordbær og skivede mandler

Sukkerbrød:

5 egg
125 g sukker
125 g hvetemel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver

Fyll og dekor:

5 dl fløte
3 - 4 ss sukker
2 pakker Dr. Oetker Cream Fix
1 boks hermetiske fersken
jordbær , ca 1/2 kurv
1 pakke Dr. Oetker mandelflak med skall

preparation

Tilberedning

1

Sukkerbrød

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt mel og bakepulver i en bolle og vend dette forsiktig inn i eggedosisen. Ha røren i en springform 24 cm. Stekes på 175 grader i ca. 30-40 minutter.

Over-/undervarme 175 °C

2

Fyll og dekor

Rist mandelflakene på et stekebrett i stekeovnen på 200 i ca. 10 minutter til de er gyldne. La de avkjøles helt.


Pisk kremen myk sammen med sukkeret, tilsett Cream Fix og pisk den ferdig. Kutt 6-7 halve fersken i biter. Del den avkjølte kakebunne i tre deler. Dynk med laken fra boksen og legg på rikelig med fersken. Legg på pisket kremfløte, fordel det utover bunnen og gjenta på neste lag. Dekk siden av kaken med de ristede mandelflakene. Ha resten av kremen i en sprøytepose og sprøyt små topper med krem på toppen av kaken. Dekorer med hele jordbær.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.