Babyshower surprise - rosa

Lekker sitronkake i flere lag med graderte rosafarger.

ca. 12 kakestykker

Enkel 90 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Babyshower surprise - rosa

Kakebunn med sitronsmak:

400 g mykt smør
400 g sukker
1 ss sitronekstrakt
8 egg str. M/L, pisket lett sammen
400 g hvetemel
3 ts Dr. Oetker Bakepulver
1 - 2 tuber Dr. Oetker Rosa Konditorfarge

Enkel smørkrem:

3 poser Dr. Oetker Buttercream Base
750 g mykt smør

Dekorasjon:

1 boks Dr. Oetker Sweetheart strøssel
1 boks Dr. Oetker Super Hero

preparation

Tilberedning

Babyshower

Vil du overraske dine nærmeste med en lekker kake? Eller kanskje du er heldig og har en som baker for deg? Denne kaken er like fin i en babyshower som i barnedåp.

Kakene stekes i smurte springformer ø 20 cm med bakepapir i bunn.

1

Kakebunn med sitronsmak

Sett stekeovnen på 160 °C varmluft eller 180 °C over- og undervarme. 

Pisk romtemperert smør, sukker og sitronekstrakt sammen med en håndmikser, til det får en lys og luftig konsistens. 

Ta en annen bolle og sikt hvetemel og bakepulver sammen. 

Tilsett halvparten av eggene og halvparten av melet i smørblandingen. Pisk det sammen og tilsett deretter resten av eggene og melet.

Fordel like mye røre i 5 boller (ca. 315 g røre i hver bolle). La en bolle være uten farge. Farg deretter den ene bollen med 10 dråper Concentrated Pink Colour, den neste med ¼ ts., den tredje med ½ ts., og den fjerde med 1½ ts. Rør fargen godt inn i hver porsjon. Hell rørene i hver sine smurte springformer (ø 20 cm), med bakepapir i bunn.

Stek kakene i 25-30 minutter. Kjenn etter med en bakepinne om de er ferdig stekt. Det skal ikke henge noe deig på pinnen.

Når kakebunnene er ferdig stekt avkjøles de i 10 minutter før de fjernes fra springformene. La de deretter avkjøles helt på en bakerist.

2

Enkel smørkrem

Bland Base for Buttercream og romtemperert smør i en stor bolle og pisk med en håndmikser i 4-5 minutter. 

Ha ca. 200 g av smørkremen i en sprøytepose med en stjernetipp, sett den til side til kaken skal dekoreres.

3

Montering av kaken

Legg den mørkeste kakebunnen på et kakefat. Smør 2 skjeer smørkrem i et jevnt lag utover bunnen, legg så på den nest-mørkeste kakebunnen. Gjenta med smørkrem og bunn inntil alle bunnene er brukt. Bunnen uten farge legges på til slutt.

Smør opp hele kaken med resten av smørkremen. Bruk gjerne en spatel til å glatte ut overflatene. Ta sprøyteposen med smørkrem og sprøyt rosetter på toppen av kaken langs kanten.

4

Dekorasjon

Bland alle de små og store perlene fra Sweetheart og Super Hero i en bolle. Trykk strøsselet inn i siden av kaken langs fatet og ca. 5 cm opp. Det er enklest å ta litt strøssel  i håndflaten og så forsiktig trykke det inn i kaken. Drys også strøssel på rosettene.

Tips

Gjør kaken ekstra personlig med en kaketopp eller annen dekorasjon på toppen.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei