Flag

Bestemors øye

ca. 30 stykker
Enkel
80 minutter
Disse småkakene har en delikat smak av vanilje og marsipan.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakedeig
200 gmykt smør
90 gmelis
75 gmarsipan revet
1Dr. Oetker Vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
ca. 250 ghvetemel
Glasur og pynt
1eggehvite
300 gmelis (siktet)
1 tssitronsaft
Dr. Oetker Chokodekor (eller annen valgfri dekorasjon)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
Picture - Dr. Oetker Chokodekor (eller annen valgfri dekorasjon)
1

Kakedeig

Rør smøret luftig sammen med melis, revet marsipan og frøene fra vaniljestangen. Tilsett mel og kna raskt sammen til en fast deig.

2

Del deigen i tre og rull dem ut i ca. 3,5 cm tykke ruller. Pakk dem inn i plastfolie, og la dem hvile natten over i kjøleskap.

3

Dagen etter skjæres rullene i 0,4- 0,5 cm tykke skiver. Legg dem på en bakeplate, ikke for tett, for småkakene flyter litt utover under steking.

4

Stek kakene på 175 °C i 12-15 minutter, til de er lett gyldne. La dem avkjøles på en bakerist.

5

Glasur og pynt

Pisk eggehviten lett med en gaffel, tilsett melis og til slutt sitronsaften. Rør glasuren godt, til ønsket konsistens er oppnådd. Er glasuren litt fast vil den holde formen på øyet bedre. Legg en sirkel på hver kake, og bruk kakepynt som iris. Nå er bestemors øye ferdig.

6

Oppbevar kakene i en lufttett kakeboks når glasuren er helt tørket.