Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Bestemors øye

Disse småkakene har en delikat smak av vanilje og marsipan.

om 30 stykker

Middels 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Bestemors øye

Kakedeig:

200 g mykt smør
90 g melis
75 g marsipan revet
1 Dr. Oetker Vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
om 250 g hvetemel

Glasur og pynt:

1 eggehvite
300 g melis (siktet)
1 ts sitronsaft
Dr. Oetker Chokodekor (eller annen valgfri dekorasjon)

preparation

Tilberedning

1

Kakedeig

Rør smøret luftig sammen med melis, revet marsipan og frøene fra vaniljestangen. Tilsett mel og kna raskt sammen til en fast deig.

2

Del deigen i tre og rull dem ut i ca. 3,5 cm tykke ruller. Pakk dem inn i plastfolie, og la dem hvile natten over i kjøleskap.

3

Dagen etter skjæres rullene i 0,4- 0,5 cm tykke skiver. Legg dem på en bakeplate, ikke for tett, for småkakene flyter litt utover under steking.

4

Stek kakene på 175 °C i 12-15 minutter, til de er lett gyldne. La dem avkjøles på en bakerist.

5

Glasur og pynt

Pisk eggehviten lett med en gaffel, tilsett melis og til slutt sitronsaften. Rør glasuren godt, til ønsket konsistens er oppnådd. Er glasuren litt fast vil den holde formen på øyet bedre. Legg en sirkel på hver kake, og bruk kakepynt som iris. Nå er bestemors øye ferdig.

6

Oppbevar kakene i en lufttett kakeboks når glasuren er helt tørket.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.