Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Blåbærsnitter

- Hjemmelaget som gleder

12 - 16 stykker

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Blåbærsnitter

Mørdeig:

200 g hvetemel
1 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
50 g malte mandler evnt mandelmel
50 g sukker
150 g mykt smør
0,5 dl vann
100 g blåbærsyltetøy
50 g blåbær friske eller fryste

Glasur og pynt:

100 g melis
0,5 - 1 ss kokende vann
Dr. Oetker Konditorfarger rød og blå
Dr. Oetker Minipearls

preparation

Tilberedning

1

Mørdeig

Bland siktet hvetemel, vaniljesukker og bakepulver i en bolle. Tilsett mandel og sukker. Smuldre smøret i blandingen og samle deigen raskt med vannet. Form deigen til en klump, trykk den flat og pakk den inn i plastfilm. La deigen hvile i 30- 40 minutter i kjøleskapet.

2

Sett ovnen på 200°C varmluft. Kjevle ut deigen til en rektangel (ca. 20x50cm). Strø mel på benken slik at deigen ikke fester seg. Trekk deigen forsiktig over på et bakepapir. Fordel blåbærsyltetøyet på halve deigen og strø blåbær over. Bruk den andre halvdelen av deigen som lokk, løft i bakepairet så deigen er enklere å styre og ikke sprekker. Trekk kaken med bakepairet over på et stekebrett og stek i 20-25 minutter. La kaken avkjøle på en bakerist.

3

Glasur og pynt

Lag glasuren, og bland i rød og blå konditorfarge til glasuren får en fin lilla farge. Tilsett kokende vann for å få en glatt glasur, blir den for flytende kan ekstra melis tilsettes. Smør kaken med glasur og pynt med strøssel. Når glasuren er stivnet deles kaken i passende stykker.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.