Blåbærsnitter

Mørdeig med melisglasur og fyll av blåbær

12 - 16 stykker

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Blåbærsnitter

Mørdeig:

200 g hvetemel
1 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
50 g malte mandler evnt mandelmel
50 g sukker
150 g mykt smør
0,5 dl vann
100 g blåbærsyltetøy
50 g blåbær friske eller fryste

Glasur og pynt:

100 g melis
0,5 - 1 ss kokende vann
Dr. Oetker Konditorfarger rød og blå
Dr. Oetker Minipearls

preparation

Tilberedning

1

Mørdeig

Bland siktet hvetemel, vaniljesukker og bakepulver i en bolle. Tilsett mandel og sukker. Smuldre smøret i blandingen og samle deigen raskt med vannet. Form deigen til en klump, trykk den flat og pakk den inn i plastfilm. La deigen hvile i 30- 40 minutter i kjøleskapet.

2

Sett ovnen på 200°C varmluft. Kjevle ut deigen til en rektangel (ca. 20x50cm). Strø mel på benken slik at deigen ikke fester seg. Trekk deigen forsiktig over på et bakepapir. Fordel blåbærsyltetøyet på halve deigen og strø blåbær over. Bruk den andre halvdelen av deigen som lokk, løft i bakepairet så deigen er enklere å styre og ikke sprekker. Trekk kaken med bakepairet over på et stekebrett og stek i 20-25 minutter. La kaken avkjøle på en bakerist.

3

Glasur og pynt

Lag glasuren, og bland i rød og blå konditorfarge til glasuren får en fin lilla farge. Tilsett kokende vann for å få en glatt glasur, blir den for flytende kan ekstra melis tilsettes. Smør kaken med glasur og pynt med strøssel. Når glasuren er stivnet deles kaken i passende stykker.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei