Flag

Blåbærsnitter

12 - 16 stykker
Middels
80 minutter
Mørdeig med melisglasur og fyll av blåbær
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Smør et tynt lag hvit glasur på kaken og fyll lilla glasur i en liten sprøytepose og lag streker over hele kaken.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Mørdeig
200 ghvetemel
1 ssDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 tsDr. Oetker Bakepulver
50 gmalte mandler evnt mandelmel
50 gsukker
150 gmykt smør
0,5 dlvann
100 gblåbærsyltetøy
50 gblåbær friske eller fryste
Glasur
100 gmelis
0,5 - 1 sskokende vann
Dr. Oetker Konditorfarger rød og blå

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Konditorfarger rød og blå
1

Mørdeig

Bland siktet hvetemel, vaniljesukker og bakepulver i en bolle. Tilsett mandel og sukker. Smuldre smøret i blandingen og samle deigen raskt med vannet. Form deigen til en klump, trykk den flat og pakk den inn i plastfilm. La deigen hvile i 30- 40 minutter i kjøleskapet.

2

Sett ovnen på 200°C varmluft. Kjevle ut deigen til en rektangel (ca. 20x50cm). Strø mel på benken slik at deigen ikke fester seg. Trekk deigen forsiktig over på et bakepapir. Fordel blåbærsyltetøyet på halve deigen og strø blåbær over. Bruk den andre halvdelen av deigen som lokk, løft i bakepairet så deigen er enklere å styre og ikke sprekker. Trekk kaken med bakepairet over på et stekebrett og stek i 20-25 minutter. La kaken avkjøle på en bakerist.

3

Glasur og pynt

Lag glasuren, og bland i rød og blå konditorfarge til glasuren får en fin lilla farge. Tilsett kokende vann for å få en glatt glasur, blir den for flytende kan ekstra melis tilsettes. Smør kaken med glasur og pynt med strøssel. Når glasuren er stivnet deles kaken i passende stykker.

Oppskriftstips

  • Smør et tynt lag hvit glasur på kaken og fyll lilla glasur i en liten sprøytepose og lag streker over hele kaken.