Black Magic Sjokoladekake

Oppskriften på en drøm av en kake, fylt med deilig sjokoladekrem og toppet med friske bær og nydelig sjokolade.

8 - 10 kakestykker

Middels 90 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Black Magic Sjokoladekake

Kakedeig:

150 g hvetemel
250 g sukker
50 g Dr. Oetker Bakekakao
1 ts Dr. Oetker Natron
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
2 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 ts salt
1 egg
1,25 dl kaffe
1,25 dl melk
1,5 dl rapsolje

Sjokoladekrem:

200 g mørk sjokolade
300 g mykt smør
170 g melis
1 klype salt
1 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje

Pynt:

300 g jordbær eller andre bær
Dr. Oetker Sjokoladeblader , Toffifee, Maltesers eller annen sjokolade

preparation

Tilberedning

1

Kakedeig

Forvarm ovnen til 175°C. Kle bunnen av en springform (22cm) med bakepapir.

Rør de tørre ingrediensene sammen i en skål. Bland de våte ingrediensene i de tørre, og rør til deigen er jevn og uten klumper.

Hell deigen i springformen. Stek kaken nederst i ovnen i ca. 45 minutter, bruk en liten trepinne og sjekk om kaken er ferdigstekt. La kaken avkjøles helt i springformen. Del den deretter i to lag med en brødkniv.

2

Sjokoladekrem

Sjokoladen grovhakkes og smeltes over vannbad eller i mikrobølgeovn og avkjøles helt. Visp smør, melis, salt og vaniljesukker med en håndmikser til blandingen er kremet og hvit. Visp videre ved lav hastighet, mens sjokoladen helles langsomt i. Visp til kremen har en skinnende og glatt konsistens.

3

Montering og pynt

Legg den ene kakebunnen på et serveringsfat. Fordel halvparten av sjokoladekremen over. Legg den andre kakebunnen over, og fordel resten av kremen på toppen av kaken.

Dekorer kaken med friske bær og små sjokolader.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Ditt samtykke inkluderer at data mulig kan videresendes til USA i henhold til Art. 49 GDPR. Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Her kan du også finne mere informasjon om databehandling fra teknologi leverandører og partnere i USA. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer. 

Alltid aktiv
Analyse og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg. 

Vi bruker også teknologi fra leverandører som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Vi bruker også data-partnere som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei