Flag

Blåbærambrosia

ca. 12 kakestykker
Enkel
60 minutter
En Ambrosiakake bakes egentlig med kandisert appelsinskall men den smaker veldig godt med blåbær også.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
125 gsmør
2egg
1,5 dlsukker
1,5 dlhvetemel
0,5 tsDr. Oetker Bakepulver
1 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Dekorasjon
3 dlmelis
2 ssvann
3 ssfrysetørket blåbær

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1

Smør og strø en rund form, ca. 25cm i diameter.


Smelt smøret og la det avkjøles. Visp egg og sukker hvitt og luftig. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker. Vend det inn i deigen sammen med smøret.


Stek kaken i nedre del av stekeovnen på 175°C i 20-25 minutter. Avkjøl kaken.

2

Rør sammen melis og vann, og spre glasuren utover kaken. Strø de tørkede blåbærene over melisglasuren.