Flag

Mazarinkake - glutenfri og laktosefri

ca. 12 - 14 porsjoner
Enkel
90 minutter
Lag en kjempegod kake som de fleste kan spise.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Mazarinbunn med kokos
200 glaktosefritt smør , romtemperert
150 gsukker
250 gmarsipan
3egg str. M/L
100 gmandelmel
3 tsDr. Oetker Bakepulver
60 gpotetmel
50 gkokosmel
Bringebærfyll
3Dr. Oetker Gelatinblader
400 gbringebærsyltetøy
Marengs
100 geggehviter
85 gmelis
1 tsDr. Oetker Vanilla Paste
Dekor
bringebær , friske

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
1

Mazarinbunn med kokos

Sett stekeovnen på 200 °C over- og undervarme.

2

Riv marsipanen på et rivjern. Pisk smør, sukker og marsipan sammen. Tilsett eggene og fortsett å piske. Bland de tørre ingrediensene sammen i en bolle og vend det så inn i marsipanmassen.


Fordel deigen i en en springform kledd med bakepapir. Stek mazarinbunnen i 40-50 minutter. Avkjøl bunnen helt og skjær kanten løs fra formen. Legg gjerne kakeplast/ konditorfolie langs kanten av kaken for å få en fin kant når bringebærfyllet legges på.

3

Bringebærfyll

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Varm opp 100 gram bringebærsyltetøy, klem vannet ut av gelatinen og smelt den i det varme syltetøyet. Hell den varme blandingen i resten av syltetøyet og rør det sammen. Fordel bringebærfyllet på mazarinbunnen og la det sette seg mens marengsen piskes.


Marengs

Pisk eggehviter, melis og vaniljepaste sammen til en seig marengs. Pisk i minst 10 minutter. Fyll marengsen i en sprøytepose med rund tipp og pynt kaken med små topper. Bruk en crème brûlée- brenner til å brune marengsen litt.

4

Dekor

Legg noen delte friske bringebær på kaken sammen med rosa perler.


VIKTIG

Vær oppmerksom på at ikke alle våre strøsler er glutenfrie, les på pakken før bruk.