Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Bringebærdrøm

Bringebærfromasj på mandelbunn

om 12 - 16 porsjoner

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Bringebærdrøm

Bunn:

175 g malte mandler
175 g melis
3 eggehviter
1 ts Dr. Oetker Bakepulver

Fromasj:

400 g bringebær , fryste
2 ss sitronsaft
6 Dr. Oetker Gelatinblader
1 Dr. Oetker Vaniljestang
200 g melis
300 g philadelphiaost
3 dl fløte

Pikekyss:

100 g eggehviter
200 g sukker
Dr. Oetker Gul Konditorfarge
Dr. Oetker Grønn Konditorfarge
Dr. Oetker Lilla Konditorfarge

Dekor:

Dr. Oetker Cupcake Daisies

preparation

Tilberedning

1

Bunn

Begynn med å male mandlene. Dette kan godt gjøres i en foodprosessor. Når mandlene er malt, tilsett melis og bakepulver og kjør i noen sekunder til alt er god blandet. Pisk eggehvitene stive. Hell nøtteblandingen i og vend dette sammen med en slikkepott. Smør en kakeform på 24 cm og kle den med bakepapir.  Fordel røren i formen og stek i ca 25-30 minutter på 180 grader. Avkjøl bunnen helt.

2

Fromasj

Legg gelatinbladene i bløt en bolle med kaldt vann i ca 5 minutter. Ha bringebærene i et litermål og mos de godt med en stavmikser. Legg en sikt oppå en kjele og press bringebærene igjennom slik at du blir kvitt alle frøene. Tilsett melis, sitronsaft og frøene fra en vaniljestang. Varm dette opp til rett under kokepunktet. Klem vannet godt av gelatinbladene og ha de i den varme bringebærblandingen. Rør godt til alt er smeltet. Sett dette til avkjøling, men ikke la det stivne. Ha kremosten i en bolle og visp den i noen sekunder. Tilsett bringebærblandingen og visp dette så vidt sammen. Pisk fløten til en luftig krem og vend den inn sammen med kremost og bringebærblandingen. Hell dette over i formen med nøttebunnen. Sett den i kjøleskapet i et par timer.

3

Pikekyss (disse bør lages dagen i forveien)

Pisk eggehvitene og la de skumme litt før du tilsetter 1/3 av sukkeret. Pisk i noen minutter før du tilsetter resten av sukkeret litt etter litt. Pisk godt i mellom hver gang. Blandingen vil nå bli tykk og blank. For å sjekke om marengsen er ferdig kan du ta litt marengs mellom tommel og pekefinger. Hvis du ikke kjenner noen sukkerkorn, så er den ferdig. Pass på å ikke piske for lenge. Fordel marengsen i ulike skåler og bland i ønsket Dr. Oetker konditorfarge. Gjør klar sprøyteposer med ulike tipper og ha i den fargede marengsen. Sprøyt små topper på et stekebrett dekket med bakepapir. Et tips er å snu stekebrettet slik at det er helt flatt og bakepapiret ligger helt rett. Tørk marengsene i ovnen på 90 grader i et par timer, gjerne flere brett inne samtidig. Når det har gått to timer kan du bare slå av ovnen og la de stå over natten. Disse kan oppbevares i en tett boks i lang tid.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.