Flag

Candy Cane cookies med peppermyntesmak

18 stykker
Enkel
60 minutter
Sukkertøystenger i cookie form. Disse småkakene er supersøte både på julekakebordet og som en liten gave.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Deig
100 gmykt smør
100 gkremost
220 gsukker
egg str. M/L
2 tspeppermynteekstrakt
350 ghvetemel
1 tsDr. Oetker Bakepulver
ca. 2 tsDr. Oetker Rød Konditorfarge
Dr. Oetker Silver Mix Strøssel

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Rød Konditorfarge
1

Deigen

Pisk smøret luftig, tilsett kremost og sukker, og pisk blandingen godt sammen. Tilsett så egget og peppermynteekstrakt, og pisk godt. Sikt i bakepulver og hvetemel, og elt deigen lett sammen.


Del deigen i to like store deler og farg den ene med rød konditorfarge. Pakk begge deigene inn i plastfilm og legg de i kjøleskap i ca. 30 minutter.


Sett stekeovnen på 175 °C over- og undervarme.


Del både den røde og den lyse deigen i 18 like store deler. Ta en bit rød del og rull den til en pølse. Gjør det samme med en lys del. Snurr så den røde og den lyse pølsen rundt hverandre, press de lett sammen og rull ut til en pølse på ca. 20 cm. Rull den sammen som en spiral/sneglehus. Legg den på et stekebrett med bakepapir og gjenta med resten av deigen. Dryss litt strøssel på hver cookie og press det lett ned så det sitter fast.
 
Stek kakene midt i ovnen i  ca.10-15 minutter. De skal bli sprø, men ikke brune.

La småkakene avkjøles helt mens de står på stekeplaten, eller dra bakepapiret over på kjøkkenbenken og la de avkjøles der. De avkjølte kjeksene kan oppbevares i en lufttett beholder.


Tips

Småkakene kan også formes som sukkertøystenger, men pass på steketiden da de kan stekes raskere.