Chiagrøt med vanilje

Chiagrøt er godt til frokost, som et mellommåltid eller til dessert.

2 - 4 porsjoner

Middels 15 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Chiagrøt med vanilje

Chiagrøt:

5 dl mandelmelk , eller annen melk
50 g chiafrø
2 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
1 knivsodd salt - om ønskelig

Topping:

litt blåbærsyltetøy
litt Dr. Oetker Mandelflak evnt. hasselnøttflak
50 - 100 g friske blåbær

preparation

Tilberedning

1

Chiagrøt

Ha mandelmelk, chiafrø, vaniljepasta og salt i en boks eller bolle med lokk. Rør godt rundt og sett på lokket. Sett grøten i kjøleskap og rør godt i grøten etter 1-2 timer. La den så stå i kjøleskapet over natten.

2

Topping til chiagrøt

Rør godt gjennom grøten og fordel den i glass eller skåler. Ha på blåbærsyltetøy, skivede mandler og friske blåbær. For ekstra god smak kan mandlene ristes gylne i stekepanne.

Tips

Man kan røre inn yoghurt eller skyr i den ferdige grøten, det gir litt syrlighet og gjør også konsistensen noe lettere. Om man ønsker en litt søtere grøt kan man tilsette for eksempel honning eller lønnesirup.

Chiagrøten er holdbar så lenge som melken som er brukt er holdbar etter åpning, det er gjerne 3-4 dager.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei