Flag

Sjokoladefondant

4 stykker
Enkel
25 minutter
Sjokoladefondant med en kjerne av smeltet sjokolade er den perfekte desserten til middagsselskapet. De smaker nydelig og er enkle å lage.
Hva smaker vel bedre til dessert enn en sjokoladefondant? Vi har fylt våre med vår belgiske mørke bakesjokolade.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Sjokoladefondant
100 gDr. Oetker Bakesjokolade Mørk
100 gusaltet smør
2egg str. M
60 gsukker
5 gDr. Oetker Vanilla Paste (1tsp)
50 ghvetemel
15 gDr. Oetker Bakekakao (4 ts)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste (1tsp)
Picture - Dr. Oetker Bakekakao (4 ts)
1

Forvarm stekeovene til 200°C over- og undervarme eller 180°C varmluft. 
Smør 4 ramekiner.

Smelt smør og sjokolade i mikrobølgeovn på middels styrke maks 20 sekunder om gangen, og rør mellom hver omgang. Sett det til side for avkjøling noen minutter. Sjokoladen og smøret kan også smeltes over vannbad.

2

Bruk en håndmikser og pisk sammen egg, sukker og vaniljepaste til konsistensen er tykk og fargen er lys som eggedosis.

3

Sikt i mel og bakekakao og fold det forsiktig inn. Når det er gjort tilsettes den smeltede sjokoladeblandingen, vend det inn.

4

Fordel røren i de smurte formene og stek de på en stekeplate i 8-10 minutter. De skal være stekt utenpå og kjernen flytende. Vær nøye med steketiden så de ikke blir overstekt. 

La fondantene hvile i ett minutt før de hvelves over på en asjett. Server med en kule vaniljeis og eventuelt litt fløte.


Tips

Fondanten er best når den serveres nystekt og varm. Røren kan lages ferdig på forhånd og fylles i ramekinene. Oppbevar de i kjøleskap til de skal stekes.

Ramekinene med røre kan også fryses. Legg til ca. 5 minutter steketid om de stekes i frossen tilstand.