Flag

Rabarbrasaft med vanilje

1000 - 1400 milliliter
Enkel
760 minutter
Sol, sommer og rabarbrasaft. Bland den ut med vann med eller uten kullsyre, eller musserende vin.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Rabarbrasaft med vanilje
500 grabarbra , fersk eller frossen delt i grove biter
250 gsukker
1 lvann
0,5 tssitronsyre
2 tsDr. Oetker Vanilla Paste

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste

Rabarbrasaft med vanilje

Ha rabarbra, sukker, vann, sitronsyre og vaniljepasta i en kjele og la det koke opp under lokk (det kan ta litt tid før det koker, og frosne rabarbra bruker lenger tid). La det koke i ca. 8 minutter.

La det avkjøles før det settes i kjøleskap over natten slik at smaken i rabarbrabitene trekker ut i saften.

Sil av saften, la det gjerne stå og dryppe en stund så mest mulig saft kommer med. Hell saften over på rene, kokte flasker.


Tips

Bland ut saften med vann med eller kullsyre når den serveres. Prøv også å ha litt saft i et champagneglass og tilsett champagne eller en annen musserende vin - en god og frisk aperitiff. 

Om du ønsker en helt klar saft, kan saften helles gjennom en saftpose eller et fuktig klede slik at vaniljekornene siles av.

Saften holder seg 1-2 uker i kjøleskap, alternativt kan saften også fryses i fryseposer.