Daimiskake

En klassiker som gjør seg godt på kakebordet, og smaker alltid nydelig

ca. 12 kakestykker

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Daimiskake

Nøttebunn:

4 eggehviter
150 g melis
300 g mandler , grovhakket

Iskrem:

3 dl Q-Meieriene kremfløte
4 eggeplommer
150 g melis
4 Dr. Oetker Gelatinblader (valgfritt)
4 stk Daim-plater

Dekorasjon:

100 g hvit sjokolade
10 g Delfiafett (kokosfett)
2 pakker Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls
2 stk Daim-plater finhakket

preparation

Tilberedning

1

Sett stekeovnen på 175 °C varmluft eller over- og undervarme.
Legg bakepapir i bunnen av en springform, Ø 20-22 cm. 

2

Nøttebunn

Start med å grovhakke mandlene i en foodprosessor.

Pisk så marengs. Pisk opp eggehvitene først, og tilsett litt og litt melis. Pisk til du har en blank masse. 

Vend inn mandlene og hell i springformen med bakepapir i bunnen. 

Stek nøttebunnen på midterste rille i ca. 30 minutter. Avkjøl bunnen og sett den på et fat. 

Plasser en justerbar kakering utenfor kakebunnen, slik at den ligger ca. 1 cm fra kanten (eller bare sett bunnen tilbake i springformen).

3

Iskrem

Pisk en slapp krem av kremfløten. Sett den i kjøleskap mens eggeplommer og sukker piskes til eggedosis. Bland de to kremene og vend inn hakket daim. 

For å få en kake som ikke smelter, tilsett fire plater gelatin: legg platene i kaldt vann i fem minutter. Kryst ut vannet og rør de myke bladene ut i 3 ss kokende vann. Gelatinen må være rykende varm. Bland inn litt av kremen, deretter vendes det inn med resten av kremen. Jobb raskt for å unngå tråder. 

Hell kremen i formen med nøttebunnen og sett kaken i fryseren i 4-6 timer før den skal spises.

4

Dekorasjon

Smelt hvit sjokolade med kokosfett. Ha i en sprøytepose eller i en liten pose av plast. Klipp et lite hull og lag drip-kant langs kanten av kaken. 

Fordel så den knuste daimen  utover kaken og legg på Golden and Shiny Pearls. 

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Ditt samtykke inkluderer at data mulig kan videresendes til USA i henhold til Art. 49 GDPR. Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Her kan du også finne mere informasjon om databehandling fra teknologi leverandører og partnere i USA. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer. 

Alltid aktiv
Analyse og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg. 

Vi bruker også teknologi fra leverandører som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Vi bruker også data-partnere som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei