Flag

Dansk Drømmekake

ca. 12 kakestykker
Middels
40 minutter
En klassisk dansk oppskrift. Et saftig sukkerbrød dekket med kokosmasse.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Sukkerbrød
3,5 dlsukker
4egg
50 gsmør
2 dlmelk
3,5 dlhvetemel
2 tsDr. Oetker Bakepulver
1 ssDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Topping
125 gsmør
3 dlsukker
0,5 dlmelk
2 dlkokos

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1

Forberedelser

Smør en liten langpanne (24 x 38 cm). Forvarm stekeovnen.

Over- og undervarme: 180 °C

Varmluft: 160 °C

2

Sukkerbrød

Visp sukker og egg hvitt og luftig. Smelt smør i en gryte og tilsett melk. Rør den lunkne blandingen i eggemassen, og tilsett mel blandet med bakepulver og vaniljesukker. Hell deigen i langpannen, og stek i 20 minutter.

3

Topping

Lag toppingen mens kaken steker. Smelt smøret og tilsett melk og sukker. Rør i kokos og bland til en jevn masse. Ta ut kaken av ovnen og fordel kokosmassen over kaken.

4

Øk stekeovnstemperaturen til 210 grader. Stek kaken i ytterligere 10 minutter til kokosmassen begynner å få litt farge. Kjenn med en trepinne om kaken er ferdigstekt.