Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Dansk Drømmekake

En klassisk dansk oppskrift. Et saftig sukkerbrød dekket med kokosmasse.

om 12 kakestykker

Enkel 40 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Dansk Drømmekake

Liten langpanne:

Sukkerbrød:

3,5 dl sukker
4 egg
50 g smør
2 dl melk
3,5 dl hvetemel
2 ts Dr. Oetker Bakepulver
1 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker

Topping:

125 g smør
3 dl sukker
0,5 dl melk
2 dl kokos

preparation

Tilberedning

1

Forberedelser

Smør en liten langpanne (24 x 38 cm). Forvarm stekeovnen.

Over-/undervarme 180 °C

Varmluft 160 °C

2

Sukkerbrød

Visp sukker og egg hvitt og luftig. Smelt smør i en gryte og tilsett melk. Rør den lunkne blandingen i eggemassen, og tilsett mel blandet med bakepulver og vaniljesukker. Hell deigen i langpannen, og stek i 20 minutter.

3

Topping

Lag toppingen mens kaken steker. Smelt smøret og tilsett melk og sukker. Rør i kokos og bland til en jevn masse. Ta ut kaken av ovnen og fordel kokosmassen over kaken.

4

Øk stekeovnstemperaturen til 210 grader. Stek kaken i ytterligere 10 minutter til kokosmassen begynner å få litt farge. Kjenn med en trepinne om kaken er ferdigstekt.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.