Engelsk englekake

En lett og luftig kake som nesten smelter på tungen.

ca. 10 kakestykker

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Engelsk englekake

Kakedeig:

10 eggehviter str M/L
250 g sukker
1 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
165 g hvetemel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
1 ts Dr. Oetker Natron
Dr. Oetker Konditorfarger

Glasur og pynt:

200 g melis
1 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
4 - 5 ts lunkent vann
Dr. Oetker Strøssel Mix

preparation

Tilberedning

1

Sett stekeovnen på 160 °C varmluft eller 180 °C over- og undervarme og smør en randform Ø 24 cm.

2

Kakedeig

Pisk eggehvitene stive (som til marengs). Tilsett halvparten av sukkeret og pisk til massen er tykk og blank. Sikt hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og natron i en bolle og tilsett så resten av sukkeret. Vend melblandingen forsiktig inn i eggemassen i fire omganger.

3

Ta 1/4 av røren i en annen bolle og farg den rosa med rød konditorfarge. Rør fargen forsiktig inn.

4

Fordel røren i randformen, stor skje av den lys røren og en liten skje av den rosa. Dra en gaffel gjennom røren et par ganger for å lage en marmorert effekt. Gjør den glatt på toppen og stek kaken i ca. 25 minutter til den har hevet, er fast og lett gylden. La den avkjøles på en bakerist.

5

Glasur og pynt

Sikt melis og vaniljesukker i en bolle. Tilsett litt og litt vann til glasuren har passe konsistens. Dekorer kaken med glasur og strøssel.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei