Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Engelsk englekake

En lett og luftig kake.

om 10 kakestykker

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Engelsk englekake

Kakedeig:

10 eggehviter str M/L
250 g sukker
1 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
165 g hvetemel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
1 ts Dr. Oetker Natron
Dr. Oetker Konditorfarger

Glasur og pynt:

200 g melis
1 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
4 - 5 ts lunkent vann
Dr. Oetker Strøssel Mix

preparation

Tilberedning

1

Sett stekeovnen på 160 °C varmluft eller 180 °C over- og undervarme og smør en randform Ø 24 cm.

2

Kakedeig

Pisk eggehvitene stive (som til marengs). Tilsett halvparten av sukkeret og pisk til massen er tykk og blank. Sikt hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og natron i en bolle og tilsett så resten av sukkeret. Vend melblandingen forsiktig inn i eggemassen i fire omganger.

3

Ta 1/4 av røren i en annen bolle og farg den rosa med rød konditorfarge. Rør fargen forsiktig inn.

4

Fordel røren i randformen, stor skje av den lys røren og en liten skje av den rosa. Dra en gaffel gjennom røren et par ganger for å lage en marmorert effekt. Gjør den glatt på toppen og stek kaken i ca. 25 minutter til den har hevet, er fast og lett gylden. La den avkjøles på en bakerist.

5

Glasur og pynt

Sikt melis og vaniljesukker i en bolle. Tilsett litt og litt vann til glasuren har passe konsistens. Dekorer kaken med glasur og strøssel.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.