Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Enkel marengskake

Enkel oppskrift på en god marengskake.

om 8 porsjoner

Enkel 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Enkel marengskake

Marengs:

7 eggehviter
4,5 dl sukker
1 Dr. Oetker Vaniljestang
Dr. Oetker Konditorfarger

Fyll:

5 dl fløte
300 g blåbær
2 bananer
Dr. Oetker Super Hero

preparation

Tilberedning

1

Sett stekeovnen på 100 °C.

Hell eggehviter, sukker og frøene fra vaniljestangen i en bolle. Sett bollen på en kjele med kokende vann og visp for hånd i fem minutter eller til sukkeret har løst seg opp.

Ta bollen av varmen, hell marengsen over i en ny bolle og pisk i ca. syv minutter til den er lett å forme. Bruk gjerne en mikser. Tilsett blå konditorfarge.

2

Legg bakepapir på to stekeplater og hell marengsen i en sprøytepose. Sprøyt ut fem bunner med en diameter på 15 cm. Blir det marengs til overs kan man lage noen minimarengser til dekorasjon.

3

Stek marengsen midt i stekeovnen i ca. 70 minutter, ta de ut og la de avkjøles.

4

Pisk fløten stiv og del bananene i tynne skiver. Monter kaken med å legge banan, blåbær og krem mellom lagene. Strø gjerne til strøssel mellom lagene også og dekorer toppen av kaken.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.