Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Enkel marengskake

Enkel oppskrift på en god marengskake.

om 8 porsjoner

Enkel 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Enkel marengskake

Marengs:

7 eggehviter
4,5 dl sukker
1 Dr. Oetker Vaniljestang
Dr. Oetker Konditorfarger

Fyll:

5 dl fløte
300 g blåbær
2 bananer
Dr. Oetker Super Hero

preparation

Tilberedning

1

Sett stekeovnen på 100 °C.

Hell eggehviter, sukker og frøene fra vaniljestangen i en bolle. Sett bollen på en kjele med kokende vann og visp for hånd i fem minutter eller til sukkeret har løst seg opp.

Ta bollen av varmen, hell marengsen over i en ny bolle og pisk i ca. syv minutter til den er lett å forme. Bruk gjerne en mikser. Tilsett blå konditorfarge.

2

Legg bakepapir på to stekeplater og hell marengsen i en sprøytepose. Sprøyt ut fem bunner med en diameter på 15 cm. Blir det marengs til overs kan man lage noen minimarengser til dekorasjon.

3

Stek marengsen midt i stekeovnen i ca. 70 minutter, ta de ut og la de avkjøles.

4

Pisk fløten stiv og del bananene i tynne skiver. Monter kaken med å legge banan, blåbær og krem mellom lagene. Strø gjerne til strøssel mellom lagene også og dekorer toppen av kaken.