Flag

Festkake

ca. 8 - 10 kakestykker
Middels
80 minutter
Sukkerbrød fylt med vaniljekrem og sjokolade.
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Kjevle ut sukkermassen på et bakepapir, bruk litt melis, da blir den lettere å jobbe med.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Sukkerbrød
3egg
225 gsukker
180 ghvetemel
2 tsDr. Oetker Bakepulver
1 dlkaldt vann
Kakefyll
1 pakkevaniljekrem
100 gsmeltet, mørk sjokolade
Pynt
2 pakkerDr. Oetker Hvit Sukkerfondant
Dr. Oetker Konditorfarger
littmelis til pynt på kaken
Dr. Oetker Sweetheart strøssel

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Konditorfarger
Picture - Dr. Oetker Sweetheart strøssel
1

Kakebunn

Visp egg og sukker til en fyldig eggedosis. Sikt inn hvetemel blandet med bakepulver, vekselvis med vannet, og rør forsiktig. Hell røren i en smurt form eller i en form kledd med bakepapir (20-22 cm i diameter), og stek kaken på nederste rille i ovnen, på 180 grader i ca. 50 min.


Avkjøl kaken litt før den tas ut av formen, hvelv kaken forsiktig over på rist.

2

Kakefyll

Del kaken i tre bunner, ha på smeltet sjokolade og vaniljekrem mellom lagene.

3

Dekorasjon

Bland fondanten med konditorfarge. Kjevle ut fondanten og legg den på toppen av kaken, pynt med ulikt strøssel og annen dekor.

Oppskriftstips

  • Kjevle ut sukkermassen på et bakepapir, bruk litt melis, da blir den lettere å jobbe med.