Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Festkake

Med vaniljekrem og sjokolade.

om 8 - 10 kakestykker

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Festkake

Sukkerbrød:

3 egg
225 g sukker
180 g hvetemel
2 ts Dr. Oetker Bakepulver
1 dl kaldt vann

Kakefyll:

1 pakke vaniljekrem
100 g smeltet, mørk sjokolade

Pynt:

2 pakker Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant (gammel)
Dr. Oetker Konditorfarger
Dr. Oetker Glimmergelé
Dr. Oetker Prinsesse Lillifee Strøssel
litt melis til pynt på kaken

preparation

Tilberedning

1

Kakebunn

Visp egg og sukker til en fyldig eggedosis. Sikt inn hvetemel blandet med bakepulver, vekselvis med vannet, og rør forsiktig. Hell røren i en smurt form eller i en form kledd med bakepapir (20-22 cm i diameter), og stek kaken på nederste rille i ovnen, på 180 grader i ca. 50 min.

Avkjøl kaken litt før den tas ut av formen, hvelv kaken forsiktig over på rist.

2

Kakefyll

Del kaken i tre bunner, ha på smeltet sjokolade og vaniljekrem mellom lagene.

3

Dekorasjon

Bland fondanten med konditorfarge. Kjevle ut fondanten og legg den på toppen av kaken, pynt med Prinsesse Lillifee Glimmergelé og evt. noen perler fra Prinsesse Lillifee 4-kammers Strøssel.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.