Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Festkake

Med vaniljekrem og sjokolade.

om 8 - 10 kakestykker

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Festkake

Sukkerbrød:

3 egg
225 g sukker
180 g hvetemel
2 ts Dr. Oetker Bakepulver
1 dl kaldt vann

Kakefyll:

1 pakke vaniljekrem
100 g smeltet, mørk sjokolade

Pynt:

2 pakker Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant
Dr. Oetker Konditorfarger
litt melis til pynt på kaken
Dr. Oetker Sweetheart strøssel

preparation

Tilberedning

1

Kakebunn

Visp egg og sukker til en fyldig eggedosis. Sikt inn hvetemel blandet med bakepulver, vekselvis med vannet, og rør forsiktig. Hell røren i en smurt form eller i en form kledd med bakepapir (20-22 cm i diameter), og stek kaken på nederste rille i ovnen, på 180 grader i ca. 50 min.

Avkjøl kaken litt før den tas ut av formen, hvelv kaken forsiktig over på rist.

2

Kakefyll

Del kaken i tre bunner, ha på smeltet sjokolade og vaniljekrem mellom lagene.

3

Dekorasjon

Bland fondanten med konditorfarge. Kjevle ut fondanten og legg den på toppen av kaken, pynt med ulikt strøssel og annen dekor.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.