Flag

Festkake med lysegrønn fondant

ca. 8 kakestykker
Middels
90 minutter
Sjokoladekake fylt med krem og bringebær.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Sukkerbrød
4egg
100 gsukker
80 ghvetemel
20 gDr. Oetker Bakekakao
1 tsDr. Oetker Bakepulver
Fyll og dekor
5 dlfløte
1 pakkeDr. Oetker Cream Fix
bringebærsyltetøy
3 pakkerDr. Oetker Hvit Sukkerfondant
Dr. Oetker Gul Konditorfarge
Dr. Oetker Grønn Konditorfarge

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Cream Fix
Picture - Dr. Oetker Gul Konditorfarge
Picture - Dr. Oetker Grønn Konditorfarge
1

Sukkerbrød

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Sikt mel, kakao og bakepulver i en bolle og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Ha røren i en springform ca. 22 cm. Stekes på 175 grader i ca. 30-40 minutter.

2

Fyll og dekor

Pisk kremen myk, tilsett Cream Fix og pisk den ferdig. Del den avkjølede kakebunnen i tre lag. Ta av litt over halvparten av kremen og rør inn 6-7 gode ss bringebærsyltetøy. Stryk bringebærsyltetøy på bunnen og legg på bringebærkrem. Gjenta på neste lag. Dekk kaken med resten av kremfløten. Sett kaken kjølig.


Lag blomster av hvit fondant. Farg litt av den hvite fondanten med gul farge og legg små kuler i midten av blomstene. La blomstene tørke i en eggekartong, gjerne natten over. Kna sammen 2 1/2 pakke fondant. Ha i litt grønn konditorfarge og kna til fargen er jevnt fordelt. Kjevle fondanten i ca. 0,3 mm tykkelse. Legg lokket på kaken. Tvinn en flette av resten av fondanten og legg den rundt kaken. Dekorer med de hvite blomstene (festes med melisglasur).