Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Fletteloff

Fersk gjærbakst til en deilig frokost.

om 12 skiver

Enkel 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Fletteloff

Gjærdeig:

2,5 dl fløte
500 g hvetemel
1 pakke tørrgjær
80 g sukker
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
1 ss revet sitronskall
1 klype salt
2 egg
1 eggehvite

Til pensling:

1 eggeplomme
1 ss melk

preparation

Tilberedning

1

Gjærdeig

Varm fløten til 37 grader i en liten gryte. Bland mel og tørrgjær i en bakebolle, og bland godt. Tilsett resten av ingrediensene i melet, og elt det hele til en smidig deig. La deigen heve på et lunt sted til den har blitt tydelig større.

2

Hvordan flette med 4 remser?

Ha litt mel på deigen og på arbeidsbordet, og elt deigen kort. Del deigen i 4 like store deler, og trill dem ut til ca. 30cm lange remser. Legg remsene ved siden av hverandre, og begynn flettingen med remsen helt til høyre. Man fletter over remse 2 fra høyre, under remse 3 fra høyre, til slutt over remse 4 fra høyre. Juster så evt. den øverste delen av fletten, så den ligger rett til neste fletting. Gjenta prosessen som beskrevet ovenfor, helt til fletten er ferdig. Gjem toppen og bunnen litt under selve fletten.

3

Ha fletten over på et stekebrett med bakepapir. Ovnen skal forvarmes til 180 grader for over- og undervarme, 160 grader for varmluft.

Fletteloffen skal etterheve til den er blitt synlig større, deretter pensles den med sammenvispet eggeplomme og melk. Stek midt i ovnen i ca. 30 min.