Fondantkake

Fylt med smørkrem, blåbær og bringebær.

10 - 12 kakestykker

Enkel 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Fondantkake

Kakebunn:

50 g smør
3 egg
120 g sukker
1 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
125 g hvetemel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver

Krem:

250 g mykt smør
70 g melis
1 ss revet sitronskall

Fyll:

blåbær og bringebær

Dekor:

600 g Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant
Dr. Oetker Konditorfarger

preparation

Tilberedning

1

Kakebunn

Smør springformen (Ø 18cm) med litt smør, og dekk bunnen med bakepapir. Forvarm stekeovnen til 180°C over- og undervarme, eller 160°C varmluft.

Visp eggene lyse og luftige med mikser på høyeste hastighet. Bland vaniljesukker og sukker, og visp inn litt etter litt med eggene. Visp videre i 2 minutter. Bland mel og bakepulver, og rør inn i deigen med mikser på lav hastighet. Ha deigen over i springformen, og stryk overflaten glatt og jevn. Stek kaken på rist i nederste delen av ovnen i ca. 40 minutter. Åpne springformen, og hvelv kaken over på rist med bakepapir. Fjern springformens bunn, og sett den til avkjøling.

2

Krem

Visp smør luftig med en mikser. Bland i melis og sitronskall, og miks til alt er godt blandet.

3

Montering

Del kakebunnen i to, slik at man får 2 kakebunner. Legg én kakebunn på et serveringsfat, og fordel halvparten av kremen over. Fordel bringebær og blåbær over kremen. Legg den andre kakebunnen over, og fordel resten av kremen på utsiden av hele kaken. Sett i kjøleskap i minst 2 timer (til kremen er stivnet).

4

Dekorering

Farg små sukkerfondantkuler med forskjellige konditorfarger av 200 g fondant. 400 g fondant farges med grønn konditorfarge. Strø arbeidsflaten med litt melis, og kjevle ut fondanten i en sirkel som er stor nok til å dekke kaken, ca. 4 mm tykk. Snu fondanten ofte mens du kjevler, for å sikre at den ikke klistrer seg til underlaget. Legg deretter fondanten over kaken, bruk håndflaten til å forme fondanten rundt kaken. Skjær vekk overflødig fondant med en skarp kniv. Pynt kaken nederst med de små fondantkulene i ulike farger.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei