Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Glutenfri, vegansk sjokoladekake

Hjemmelaget som gleder

8 stykker

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Glutenfri, vegansk sjokoladekake

Ingredienser:

0,5 dl Dr. Oetker Bakekakao
2 dl glutenfri melblanding (rismel kan også brukes, gir en mer kompakt kake)
100 g mandelmel
1 ss arrowroot
2 ts Dr. Oetker Bakepulver
1,75 dl sukker
0,5 ts salt
2 dl matolje , solsikke
1 Dr. Oetker Vaniljestang
175 g tofu

Dekorasjon:

2 - 3 ss Dr. Oetker Bakekakao
noen granateplefrø

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning

Sett stekovnen på 180 °C over- og undervarme.

Smør og strø en 18 cm springform.

2

Bland alle de tørre ingrediensene i en skål. Legg tofuen i en mikser sammen med olje og vaniljestang og rør til det er en glatt masse.

3

Bland tofuen med de tørre ingrediensene og hell røren i springformen. Stek i 45- 50 minutter, kjenn med en bakepinne om kaken er ferdig.

4

La kaken avkjøle. Dekorer med siktet kakaopulver og frøene fra et granateple.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.