Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Gulrotkake

Saftig og god.

om 10 kakestykker

Enkel 100 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Gulrotkake

Kakedeig:

2,5 dl matolje
3,5 dl sukker
4 dl revne gulrøtter
3 egg
4 dl hvetemel
1 ts Dr. Oetker Natron
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
0,5 ts salt
0,5 ts malt muskat
1 ts kanel
50 g valnøtter

Dekorasjon:

Dr. Oetker Silver Mix Strøssel eller annen Dr. Oetker strøssel

Glasur:

200 g kremost
200 g smør smeltet og avkjølt
3 dl melis
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
revet sitronskall og saft fra 1 sitron

preparation

Tilberedning

1

Kakedeig

Visp sukker og olje hvitt. Tilsett revet gulrot og bland i et egg av gangen. Bland resten av ingrediensene og ha i deigen. Hakk valnøttene og ha i deigen.

Hell deigen i en smurt kakeform (ca. 23 cm). Stek kaken på 200 grader i ca. 60 minutter. La kaken avkjøles helt for pynting.

2

Glasur

Visp alle ingrediensene til du får en luftig og fin konsistens, og bred over kaken. La kaken stå kaldt en stund, så glasuren stivner noe.

3

Dekorasjon

Dekorer med Dr. Oetker strøssel.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.