Hvit festkake

Med sjokoladebunn, jordbær og ostekrem.

ca. 8 porsjoner

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Hvit festkake

Bunn:

4 egg
400 g sukker
240 g smør
3 - 4 ss Dr. Oetker Bakekakao
400 g hvetemel
5 dl kulturmelk
1,5 ts Dr. Oetker Natron
1,5 ts Dr. Oetker Bakepulver
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
0,5 ts salt

Ostekrem:

400 g philadelphiaost , kald
300 g smør , romtemperert
3 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
400 g melis

Til fyll og dekor:

200 - 300 g jordbær
Dr. Oetker Geléhjerter

preparation

Tilberedning

1

Bunn

Start med å smelte smøret og la dette avkjøles litt. Pisk romtempererte egg og sukker til stiv eggedosis. Start med middels hastighet og øk til høy hastighet etter noen minutter. Det hele tar ca 7 minutter. Vend smøret forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Vend vekselsvis inn resten av de tørre ingrediensene, og kulturmelk.

Smør 3 stk 20 cm store kakeformer godt, og kle de med bakepapir. Stek kakebunnene nederst i ovnen på 180 °C i ca. 30 minutter. For å sjekke om kakebunnene er ferdig, kan du stikke en kakepinne i midten av kaken. Om den kommer ut tørr, er den ferdig og kan tas ut. Hvis ikke lar du den stå litt til. Avkjøles helt. Bunnene kan fint lages dagen i forvei. Bare pakk de inn i plastfolie før du legger de i kjøleskap natten over.

2

Ostekrem

Visp smøret kraftig til det blir lyst og luftig. Det tar ca. 2-3 minutter. Tilsett melis og fortsett å visp i 3-5 minutter til blandingen igjen er lys og luftig. Tilsett så Philadelphia-osten og visp til kremen blir jevn og glatt. Dette tar bare noen få sekunder. Piskes det for lenge så kan kremen bli for løs.

3

Fyll og dekor

Del jordbærene opp i passe store biter. Plasser en bunn på et kakefat. Smør på et lag med krem, legg på rikelig med jordbær og gjenta med alle bunnene. Smør så et lag krem rundt hele kaken. Ha resten av kremen i en sprøytepose med en stor rund tipp/ eller bare klipp et hull i enden av sprøyteposen. Sprøyt topper rundt hele kaken. Bruk en spiseskje og dra kremen på hver topp innover mot midten av kaken. Lag en ny ring med topper og gjenta prosessen. Pynt kaken med fine gelehjerter fra Dr. Oetker.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei