Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Hvit sommerdrøm

Med rabarbra og sukkerfondant.

om 12 kakestykker

Enkel 100 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Hvit sommerdrøm

Sukkerbrød:

4 egg
2 dl sukker
1 dl hvetemel
0,75 dl potetmel
1,5 ts Dr. Oetker Bakepulver

Kakefyll:

250 g rabarbra
1,5 dl sukker
0,5 dl vann
2 ts Dr. Oetker Gelatinpulver
1 dl naturell yoghurt
2 dl fløte

Garnering og dekorasjon:

3 dl fløte
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
1 pakke Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant (250g)
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

preparation

Tilberedning

1

Sukkerbrød

Sett ovnen på 175 grader. Visp egg og sukker luftig. Bland mel og bakepulver og vend forsiktig inn i deigen. Hell over i en smurt og melet springform og stek i ca. 40 minutter nederst i ovnen. Avkjøl kaken.

2

Kakefyll

Bland gelatinpulver og vann i en skål. Kok opp sukker og rabarbra i en kasserolle, og la dette koke i ca. 5 minutter til rabarbraen begynner å bli myk. Tilsett det oppbløtte gelatinpulveret og rør om. Avkjøl blandingen.

Visp all fløten. Tilsett vaniljesukker mot slutten av vispingen. Sett vekk drøyt halvparten av kremen til garnering. Vend i resten av kremen i rabarbrakompotten sammen med matyoghurten. Sett blandingen i kjøleskapet en stund for at den skal stivne.

3

Del kakebunnen i tre bunner. Bred rabarbramoussen ut på to av bunnene, og legg dem oppå hverandre. Legg det siste lokket på toppen.

4

Garnering og dekorasjon

Kjevle ut fondanten til et lokk, det er enklest å ha fondanten mellom plastfolie når man kjevler. Ha resten av kremen over kaken, og dekk med fondanten. Dekorer med sølvperler etter fantasi og lyst.

La kaken stå kaldt i minst 4 timer før servering.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.