Hvit sommerdrøm

Med rabarbra og sukkerfondant.

ca. 12 kakestykker

Enkel 100 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Hvit sommerdrøm

Sukkerbrød:

4 egg
2 dl sukker
1 dl hvetemel
0,75 dl potetmel
1,5 ts Dr. Oetker Bakepulver

Kakefyll:

250 g rabarbra
1,5 dl sukker
0,5 dl vann
2 ts Dr. Oetker Gelatinpulver
1 dl naturell yoghurt
2 dl fløte

Garnering og dekorasjon:

3 dl fløte
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
1 pakke Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant (250g)
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

preparation

Tilberedning

1

Sukkerbrød

Sett ovnen på 175 grader. Visp egg og sukker luftig. Bland mel og bakepulver og vend forsiktig inn i deigen. Hell over i en smurt og melet springform og stek i ca. 40 minutter nederst i ovnen. Avkjøl kaken.

2

Kakefyll

Bland gelatinpulver og vann i en skål. Kok opp sukker og rabarbra i en kasserolle, og la dette koke i ca. 5 minutter til rabarbraen begynner å bli myk. Tilsett det oppbløtte gelatinpulveret og rør om. Avkjøl blandingen.

Visp all fløten. Tilsett vaniljesukker mot slutten av vispingen. Sett vekk drøyt halvparten av kremen til garnering. Vend i resten av kremen i rabarbrakompotten sammen med matyoghurten. Sett blandingen i kjøleskapet en stund for at den skal stivne.

3

Del kakebunnen i tre bunner. Bred rabarbramoussen ut på to av bunnene, og legg dem oppå hverandre. Legg det siste lokket på toppen.

4

Garnering og dekorasjon

Kjevle ut fondanten til et lokk, det er enklest å ha fondanten mellom plastfolie når man kjevler. Ha resten av kremen over kaken, og dekk med fondanten. Dekorer med sølvperler etter fantasi og lyst.

La kaken stå kaldt i minst 4 timer før servering.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei