Iskake med mandel og karamell

En drøm av en iskake, spesielt for dem som liker karamell.

ca. 12 - 16 porsjoner

Enkel 100 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Iskake med mandel og karamell

Karamellsaus:

350 g sukker
90 g smør
5 dl fløte
0,25 ts salt

Kakebunn:

1 lys kakebunn , ca. 1 cm høy

Is:

5 eggeplommer
120 g sukker
2 Dr. Oetker Vaniljestenger
6 dl fløte
2 pakker Dr. Oetker Hakkede Mandler (100g)

preparation

Tilberedning

1

Karamellsaus

Varm opp sukker i en tykkbunnet gryte ved middels varme, inntil det begynner å smelte. Sving gryten litt rundt til sukkeret har løst seg helt opp, og har fått en gylden farge. Tilsett en skje smør om gangen, og rør etter hver skje som tilsettes slik at smøret blandes godt med sukkeret.

Tilsett fløte litt etter litt under omrøring. Skru opp varmen noe, og la karamellsausen koke opp. Tilsett salt, og rør til sausen er helt jevn. Sett deretter sausen til side.

2

Skjær til kakebunnen slik at den passer til størrelsen på en springform (Ø 22 cm). Legg den i springformen, og hell over 5 spiseskjeer av den varme karamellsausen. Sett til avkjøling. La resten av karamellsausen avkjøles til romtemperatur.

3

Is

Visp eggeplommer, vaniljefrø og sukker sammen i en skål. Finhakk også vaniljestengene, og ha i blandingen. Visp fløten til krem, og vend inn i eggemassen. Hell isen over i kakeformen med kakebunnen, og sett i fryseren i minst 5 timer.

Rist mandlene gyldne i en stekepanne, og la dem avkjøles helt. Når iskaken er frossen, drysses mandlene over. Hell halvparten av den avkjølte karamellsausen over, og sett iskaken tilbake i fryseren i 2 timer.

Lun resten av karamellsausen, og server sammen med iskaken.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei