Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Julecupcakes

Til den søte juletid

10 - 12 stykker

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Julecupcakes

Cupcakedeig:

300 g hvetemel
1,5 ts kanel
1 ts Dr. Oetker Natron
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
150 g rørsukker
0,5 ts salt
1 pakke Dr. Oetker Hakkede Mandler (50g)
50 g hakket sjokolade
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
2 egg
1,5 dl nøytral olje
1 dl surmelk
100 g epler revet

Topping og pynt:

300 g melis
100 g mykt smør
100 g kremost
Dr. Oetker Konditorfarger - grønn
Dr. Oetker Silver Mix Strøssel

preparation

Tilberedning

1

Cupcakedeig

Sett ovnen på 180 grader varmluft, eller 200 grader på over- og undervarme.

Sikt mel, kanel, natron og bakepulver, og bland med sukker, salt, mandler og hakket sjokolade i en bakebolle. Lag en grop i midten av blandingen.

I en annen bolle blandes vaniljearoma, egg, olje, surmelk og revet eple. Hell deretter denne blandingen over i melblandingen. Vend deigen sammen, helt til deigen akkurat har blitt jevn. Fordel deigen i muffinsformer.

Stek kakene i 18-20 min., avkjøles på rist.

2

Topping og pynt

Visp melis, smør og ost med en håndmikser. Visp i 5 minutter på høy hastighet for å få en luftig frosting. Tilsett grønn konditorfarge, og visp til fargen har blitt jevnt fordelt. Tilsett mer melis dersom frostingen er for tynn.

Ha frostingen over i en sprøytepose med stjernetupp, og lag fine swirls på cupcakes'ene. Pynt til slutt med strøssel.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.