Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Julesmåkaker

Til den søte juletid

30 - 35 stykker

Middels 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Julesmåkaker

Deig:

200 g hvetemel
50 g malte mandler
0,5 ts hjortetaksalt
revet sitronskall fra en sitron
75 g sukker
125 g smør
1 egg

Pynt:

100 g melis
vann
Dr. Oetker Konditorfarger - rød + blå

preparation

Tilberedning

1

Deig

Bland siktet hvetemel, malt mandel, hjortetaksalt, sitronskall og sukker sammen i en skål. Smuldre smør i melblandingen til konsistensen er som rasp, og samle deigen raskt med egget. Pakk deigen inn i plastfolie, og legg den i kjøleskapet i minst 30 minutter.

2

Sett ovnen på 200 grader på over- og undervarme.

Kjevle ut deigen på et meldrysset bord til ca. 0,5cm tykkelse. Stikk ut sirkler (Ø ca. 5 cm), og legg småkakene på et stekebrett med bakepapir.

Stek kakene midt i ovnen i 6-8 min til de er gyldne. Avkjøles på rist.

3

Pynt

Lag en tykk glasur av melis og vann. Del glasuren i to porsjoner, og farg hver porsjon med hhv. rød og blå konditorfarge. Fyll glasuren i hver sin lille plastpose, og klipp et lite hull i det ene hjørnet av posen. På denne måten kan man enkelt lage fine gevir, øyne og nese på småkakene. Oppbevar kakene i en tett kakeboks.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.